Home » Drone » Dronen på tronen
Dronen på tronen

Dronen på tronen

Share

Hvad er, og hvad kan en drone?

En drone er sædvanligvis et mindre ubemandet batteridrevet flyvende fartøj og kaldes derfor internationalt for Unmanned Aerial Vehicle (UAV). Droner kan i dag fås i udformninger, der kan varetage et hav af opgaver, ligesom de er kommet inden for økonomisk rækkevidde for de fleste.

Selv om det måske burde være indlysende for de allerfleste, må myndighederne nogle gange gribe til utvetydig information.

Selv om det måske burde være indlysende for de allerfleste, må myndighederne nogle gange gribe til utvetydig information.

Typisk har en drone fire propeller, der roterer modsat, hvilket giver øget stabilitet og også har givet dem betegnelsen ”quadrocopters”. Men større droner til for eksempel militær anvendelse kan have en anden opbygning. Droner betjenes som regel med enten en radiostyret fjernbetjening med joysticks i stil med modelfly mv. eller med din mobiltelefon via en app, men større droner kan også styres via nettet og en computer. Droner kan dog også i en vis udstrækning bringes til at flyve automatiseret via computerstyring. De større og dyrere droner i dag har i flere tilfælde indbygget satellitnavigation, så du kan følge dronen via din mobiltelefon, selv om du ikke direkte kan se den, lige som den også kan have indbygget computerteknologi, der kan styre den uden om bygninger, træer osv. på flyruten. Den elektriske drift kræver dog strøm, og batteritiden sætter en snæver grænse for udfoldelserne, som i dag typisk ligger omkring 15-30 minutter. Det er naturligvis et område, som der arbejdes intenst på at forbedre.

Droneflyvning hører ikke hjemme over flyvepladser, hvor det er let at forestille sig, at eventuel samfærdsel ikke altid vil være optimal …

Droneflyvning hører ikke hjemme over flyvepladser, hvor det er let at forestille sig, at eventuel samfærdsel ikke altid vil være optimal …

Flyvende kamerastativ og kamera i ét

Droner kan ved at medføre forskellige registreringsenheder løse et væld af opgaver, men et digitalkamera er nok det mest udbredte og vel også det første stykke udstyr, droner fik med op. Et dronekamera kan naturligvis monteres i forskellig kvalitet og endog med stabiliseret kardanophæng, så du kan skyde både stillbilleder og video i så høj kvalitet, at ikke blot professionelle fotografer men også myndigheder kan udnytte teknologien til detaljeret kortlægning af arealer og områder fra luften. Desuden kan du betjene kameraet med din mobiltelefon via en app, der også tillader dig at se, hvad dronens kamera ser og fra vinkler, som du ellers ikke kunne komme i nærheden af. Du er yderligere frigjort fra at skulle håndtere tungt udstyr og være afhængig af dyre assistenter, lige som du kan filme, selv om der er mange andre til stede.

Højkvalitetskameraer i dag fylder ikke ret meget og kan næsten ikke skelnes påmonteret en drone. Men det er utrolige billeder, du kan opnå.

Højkvalitetskameraer i dag fylder ikke ret meget og kan næsten ikke skelnes påmonteret en
drone. Men det er utrolige billeder, du kan opnå.

TAGS
Drone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S