Kør gratis i København med ny samkørsels-tjeneste

Kør gratis i København med ny samkørsels-tjeneste

Share

Mandag til fredag i næste uge kan du køre gratis med Drivr, som tester sit nye samkørsels-system i København 

I 2017 lancerer Drivr et revolutionerende samkørsels-system, der giver dør-til-dør transport til en meget lav pris.

Konceptet er simpelt: Match passagerer der skal samme vej.

Færre biler i byerne

Ved at være flere i samme bil bliver prisen for transport meget lav. For byerne betyder dette et signifikant mindre behov for antallet af biler, parkeringspladser og dermed også mindre forurening.

“I en nær fremtid har vi selvkørende elektriske biler med mere end én passager i. Det bliver fantastisk for vores byer. Et OECD studie fra 2015 viser, at en gennemsnitlig europæisk by kan fjerne 90% af alle sine biler og parkeringspladser svarende til 210 fodboldbaner, ved at indsætte selvkørende samkørsel-biler. Selvom selvkørende teknologi ikke er klar endnu, kan vi allerede i dag få folk til at køre sammen.” udtaler Nikolaj Køster, medstifter af Drivr og kommerciel ansvarlig.

Se også:  Udlejningsbiler kobles på nettet
Klar til test

Drivr har de seneste seks år udviklet systemer til taxi-industrien og har de sidste to år arbejdet på den næste store version, der har avanceret samkørsel-funktionalitet. Systemet er nu klar til test med særligt fokus på de at optimere de algoritmer der afgør om det er bil A eller B der samler en passager op.

“Hver dag er der folk der skal samme vej i byerne. Teknologien kan i dag matche disse folk i samme bil i realtid. Det er ret genialt og bliver en helt ny form for offentlig transport hvor mikrobusser kommer til os på det tidspunkt, hvor vi har brug for dem. Der er ingen faste ruter og køreplaner. Vi vælger selv hvor og hvornår vi vil afsted.” siger Nikolaj Køster

Kører helt gratis

Det er specialister fra Drivr, der kører bilerne under testen. På den måde kommer udviklerne helt tæt på passagererne, får direkte feedback og ser hvordan systemet opfører sig i den virkelige verden.

“Der er meget debat om hvilke typer af transport-services der er lovlige, så det er vigtigt at understrege at dette er ikke er erhvervsmæssig personbefordring og dermed ikke falder under taxilovgivningen. Vi kører helt gratis, ingen ture er betalte. Dette er en test af vores software og system” udtaler Nikolaj Køster. 

Se også:  Klar udmelding fra regeringen: Deleøkonomi skaber vækst
Sådan booker man en gratis tur

1. Download den gratis Drivr app på dl.drivr.com eller søg efter Drivr i App Store
2. Opret en Drivr konto
3. Vælg antal passagerer, afhentningsadresse og destinationsadresse
4. Tryk bestil og vent til din bil er fundet
5. Nyd turen med de andre passagerer

Info om gratis ture til Drivr’s samkørsel test

Del denne