Home » Stationær computer » AMD slipper dragen løs
AMD slipper dragen  løs

AMD slipper dragen løs

Share

AMD tyr til det mytologiske univers med deres nye ”Dragon
platform”. De kan også bruge al den hjælp, de kan få, hvis de vil udfordre
Intel

Nu er der endnu et begreb at skulle holde styr på i computerverdenen, AMD har smidt tøjlerne og sluppet dragen løs. Hvad er det så for en størrelse, ja det har Alt om DATA kigget lidt på.

Distributøren og grossisten DCS Aps har været så venlige at stykke et eksemplar af dragen sammen. For at en desktopcomputer kan bryste sig med at være en ”Dragon”, er der bestemte hardwarekrav, der skal være opfyldt. For det første skal processoren være AMD’s nye Phenom II X4 quad core, grafikkortet skal være fra ATI Radeon HD 4800-serien og chipsættet, der styrer hele festen, skal være AMD’s 790GX.

Da vi har et system fra en grossist, er der ikke en umiddelbar pris, der kan hives frem, som du som forbruger kan købe det bemeldte eksemplar for. I stedet angives en cirkapris som det vil kunne forventes, at man vil kunne erhverve lige netop den testede udgave af dragetrioen for. Denne pris vil også være den, der refereres til i nedenstående prisbedømmelse, da det jo netop er interessant, hvor godt et alternativ en computer baseret på ”Dragon”-platformen vil være i relation til en Intelbaseret løsning.

Se også:  Grafikkort [STORTEST]: Det bedste grafikkort til din gamer-pc

Støj, elforbrug og features vil kunne variere en del fra den ene ”Dragon”-desktopcomputer til den anden. Disse tre kategorier vil mere eller mindre være specifikke for netop denne sammensætning og skal derfor tages med en gran salt. Det gælder specielt for støjniveauet.

AMD rykker tættere på

”Dragon”-platformen er i dette tilfælde monteret i et Zegamax Unicorn-kabinet, men det vigtigste er selvfølgelig platformens enkeltelementer. Processoren er en AMD Phenom II X4 940 på 3,0GHz, der er produceret med 45nm produktionsteknologi. Den anvender socket AM2+ og råder over 6MB L3 cache. Grafikkortet er et AMD Radeon HD 4870 X2. Det er med andre ord det ypperste, som platformen kan udstyres med. Dette er suppleret med 4GB DDR2 ram.

For at få et indtryk af hvad platformen er i stand til, har vi udsat systemet for en række tests, der belyser dette. Vi har anvendt PCMark Vantage, Cinebench R10, Crysis og World in Conflict til dette formål. Desuden har vi suppleret med Fraps til at måle fps i Crysis. PCMark Vantage viser med en score på 5455 PCMarks, at den godt kan være med, hvor det er sjovt. Dog er scoren godt 300 point lavere, end hvad en Intel Core 2 Quad Q9450 på 2,66GHz præsterede i en tidligere test.

Se også:  Grafikteknologier [TEST]: AMD FreeSync 2 vs. Nvidia G-Sync

Grafikscoren på 5837 er i dette tilfælde ikke uventet en af systemets forcer. I Cinebench scorer systemet 3176 CB-CPU i med en enkelt kerne og 12447 CB-CPU, når alle fire kerner tages i brug. Her ligger scoren på niveau med førnævnte processor, dog vinder den mere ved at anvende alle fire kerner og scorer således her cirka 800 point mere.

World in Conflict når i opløsningen 1440×900 op på gennemsnitlig 40 fps i kvalitetsindstillingen sat til høj. Crysis målte vi til gennemsnitlig 26,7 fps i samme opløsning i kvalitetsindstillingen høj. I betragtning af at dette spil begunstiger NVIDIA grafikkort er det ikke så ringe. Med 1,9 watt forbrug i standby og 170 watt i idle, er der som forventet ikke tale om et videre økonomisk system. Til gengæld larmer vores eksemplar ikke ret meget.


Dragon Platform
  • Støj
  • Elforbrug
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
3.5

Alt om DATA siger

Dragon platformen blæser ikke Intel af banen,
men med Phenom II X4 har AMD fået en løsning, der i det store og hele kan
konkurrere med Intels Core 2 processorer, Core i7 er dog uden for rækkevidde

Sending
User Review
0 (0 votes)
Her er den bedste dagspris på Dragon Ball Xenoverse
TAGS
AMD
ati
Phenom II X4
Radeon

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S