DR vil give dig meget mere streaming

DR vil give dig meget mere streaming

Share

DR tage kampen op mod YouTube og Netflix. Seerne skal have fri adgang til at streame indhold over en længere periode og adgang til endnu mere dansk indhold og udenlandsk indhold, der er produceret af eller til public service-institutioner

DRs streaming-tilbud, DR TV, vil skrue op for andelen af dansk indhold og udenlandsk indhold, der er produceret til eller af public service-institutioner. Derved vil DR adskille sig markant fra de dominerende internationale streaming-tjenester.

Derudover ønsker DR, at dette public service-indhold fremover skal kunne streames på DR TV så længe, der er seere til det.

Det er hovedanbefalingerne i en redegørelse, som DR har afleveret til Kulturministeriet. Redegørelsen er en følge af public service-kontrakten, hvoraf det fremgår, at DR skal gøre status over de foreløbige erfaringer med streaming og behovet for at ændre rammerne for streaming i forbindelse med en ny medieaftale og public service-kontrakt næste år.

Se også:  Netflix afslører: Sådan kommer du til at elske superhelteserier

De fleste streaming-tjenester tilbyder primært udenlandsk indhold. Når flere og flere danskere bruger disse tjenester, betyder det, at de i mindre grad får adgang til danskproduceret indhold og indhold fra europæiske og nordiske public service-institutioner i det hele taget.

Udviklingen er gået stærkt, siden den seneste public service-kontrakt blev indgået, konstaterer DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn:

Del denne