Home » Underholdning » DR åbner nyt streamingunivers – DR2+ har premiere i dag
DR åbner nyt streamingunivers – DR2+ har premiere i dag

DR åbner nyt streamingunivers – DR2+ har premiere i dag

Share

I dag har det DR2+ premiere på DRTV. Et nyt streamingtilbud med kultur- og samfundsindhold rettet til de yngre voksne

Danskerne ser hver eneste dag timevis af kultur- og samfundsprogrammer på DR’s tv-kanaler. Om alt fra kunst og bøger til debat og politik. Men blandt særligt de yngre danskere, der i høj grad streamer deres tv-indhold, er kultur- og samfundsprogrammerne ikke altid øverst på listen over det indhold, der vælges til.

Derfor styrker DR sit tilbud på dette område.

I dag åbner DR2+. Et digitalt tilbud som har til opgave at løfte kultur- og samfundsstoffet ud til yngre og voksne digitale brugere.

Kultur- og samfundsstof til streamerne

Ved blandt andet at trække på erfaringerne fra DR3, som har haft succes med at formidle til streamere, vil DR2+ trække på nogle af de læringer i måden stoffet formidles og fortælles. Blandt andet vil DR2+ nørde med interessante detaljer, fremfor at tilgå emner i helikopter. DR2+ ønsker også at dyrke dramaet som fortælleform og greb, for eksempel ved altid at kombinere den faglige vinkel med en stærk menneskelig historie, hvor der er noget på spil. DR2+ arbejder med at overraske med twists i plottet, med kombinationen af emne og hovedkarakter, eller med nye sammenblandinger af genre og eksperimenterende greb.

Se også:  Endelig: Nu er der en DR-app til Android TV

“DR2+ er vores laboratorium, hvor vi vil eksperimentere og gå forrest i at undersøge, hvordan formidlingen af kultur- og samfundsstoffet skal skrues sammen, så indholdet også fungerer i en digital fremtid. Jeg var selv med til at starte DR3, og lige som det har taget lang tid at etablere den kanal, så er jeg også meget bevidst om, at DR2+ ikke er i mål eller rammer plet fra dag ét. Vi skal til gengæld prøve forskellige ting af, eksperimentere og fejle tilpas mange gange til, at vi på den lange bane knækker koden”, siger Irene Strøyer, der er chef for DR2+ og DR3.

Helt nye programmer på vej

DR2+ lægger fra kaj med tre helt nye programserier: ’Sektlederens hemmelighed’, ’Trumps tweets’ og ’Cornflakes med lort og Død ved kølle – humoren der formede dig’. Herefter vil der fra midten af februar udkomme en ny programserie fra DR2+ hver anden uge på DRTV.

Man kan se frem til programmer som ’Hvorfor er Ludwig ikke konge?’ med 18-årige Ludwig af Rosenborg, ’Hornsleth er død’ med provo-kunstneren Kristian von Hornsleth, ’Det sidste skrig’ om Gannis CEOs klimafokus, ’Mordet på Mr. Nix’ med tidligere direktør for Cambridge Analytica, ’Hübbe’ med balletmesteren Nikolaj Hübbe og ’Ane i Ingen-mands-land’ med komikeren Ane Høgsberg.

Se også:  Ny stor streamingtjeneste - Paramount+ byder på masser af velkendte titler
Del af samlet kultur- og samfundssatsning

DR2+ er et supplement til det eksisterende DR2, et tilbud der fra årsskiftet både fokuserer på kultur, samfund og historie efter at en del af programmerne og temaerne fra det nu lukkede DR K flyttede ind.

“Omlægningen af DR’s kanaler, som trådte i kraft efter nytår, er en af de største ændringer i nyere tv-historie. Vi har på baggrund af de politisk vedtagne besparelser på DR lukket flow-kanaler og har samtidigt taget et stort digitalt skridt. DR2+ er en brik i dette. Ingen public service-stationer er indtil nu lykkedes 100 procent med at få især yngre til at streame kultur- og samfundsstof. Vi gør os ingen illusioner om at knække den kode på et par uger eller måneder, men vi kaster os ind i kampen, for det er en opgave, vi ikke kan eller skal vælge fra”, siger DR’s mediedirektør Henriette Marienlund.


TAGS
DR
streaming

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S