Home » Mobiltelefon » Doro giver gratis mobiltelefoner til isolerede danske ældre
Doro giver gratis mobiltelefoner til isolerede danske ældre

Doro giver gratis mobiltelefoner til isolerede danske ældre

Share

I takt med spredning af Corona-virus er social isolation og ufrivillig ensomhed blevet et faktum for mange ældre. For at modvirke dette og lette kontakten med familie og venner, donerer den seniorfokuserede teknologi-virksomhed, Doro, i nyt samarbejde med teleselskabet OiSTER og hjælpeorganisationen Dansk Folkehjælp, mobiltelefoner til udsatte ældre i risikogruppen

Den svenske virksomhed, Doro, som udvikler mobiltelefoner og tryghedstjenester til ældre, er initiativtager til projektet. I et nyt samarbejde med OiSTER og Dansk Folkehjælp, uddeles mobiltelefoner med taletidskort til ældre, som er i isolation.

Formålet er at lette kontakten til omverden, mindske bekymringerne hos de ældre og deres pårørende, og gøre de ældre i stand til forsat at føle sig som en del af samfundet – på trods af de gældende forholdsregler om social afstand.

“Social udstødelse og ufrivillig ensomhed har gennem Coronakrisen været en kendsgerning for rigtigt mange ældre mennesker. Ved at donere Doro-telefoner til sårbare ældre håber vi at reducere bekymringerne og samtidig muliggøre nærværet til de pårørende”, siger Carl-Johan Zetterberg Boudrie, Adm. Direktør, Doro.

Se også:  Mange danskere ønsker aldrig at se kollegaer igen
Forbruget er betalt

Samtlige, af de donerede telefoner, er udstyret med præinstalleret og forudbetalte taletidskort fra OiSTER for at gøre det så enkelt som muligt for seniorerne. For at sikre, at telefonerne går til de mest trængende, bliver de primært uddelt igennem den landsdækkende hjælpeorganisation, Dansk Folkehjælp, som har en stor viden og indsigt om behovet for hjælp i de lokale samfund.

Doro-mobilerne gøres klar til brug inden de leveres til de ældre.

Doro-mobilerne gøres klar til brug inden de leveres til de ældre.

“Vi oplever, at mange ældre føler sig ekstra isolerede i denne tid, hvor de ikke kan se deres kære eller have en daglig kontakt med deres pårørende. Derfor er vi glade for, at vi med denne donation får mulighed for at uddele mobiltelefoner kvit og frit til de allermest isolerede ældre i vores samfund, siger Dansk Folkehjælps generalsekretær”, Klaus Nørlem.

Se også:  Nedlukning har forbedret to ud af tre danskeres arbejdsliv
De ældre er ekstra udsat

Doro-telefonerne sendes til Dansk Folkehjælps Senior Netværk, hvor hver enkelt telefon omdeles af frivillige, som yderligere instruerer de ældre i at bruge dem.

OiSTER bidrager helt konkret med en startpakke, som indeholder et SIM-kort med eget telefonnummer, og giver mulighed for op til 100 minutters taletid.

“Coronakrisen påvirker os alle, men der er vist ingen tvivl om, at især de ældre lider under de mange restriktioner, som gør, at de ikke eller kun i meget begrænset omfang kan få besøg af familie og venner. Derfor er vi hos Oister glade for at kunne være med til at gøre en forskel og hjælpe dem med at holde kontakten til deres nærmeste, siger Jesper Bennike”, der er direktør for OiSTER.

Doro donerer i alt 2000 seniormobiler til de trængende i Norden, Tyskland, Frankrig og England. 250 af disse blive distribueret i Danmark. Disse er model Doro 5516.


TAGS
corona
Doro
Mobiltelefon

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S