Home » Apps » Dolmio klar med app, der giver ro til aftensmaden
Dolmio klar med app, der giver ro til aftensmaden

Dolmio klar med app, der giver ro til aftensmaden

Share

Halvdelen af danske forældre oplever, at smartphones, tablets og TV forstyrrer deres aftensmad med familien. Dolmio har skabt en app, der giver to til aftensmaden

Nordiske børnefamilier bruger i stor stil teknologi som smartphones, tablets og TV under aftensmaden. Og det går ud over samværet.

Faktisk har halvdelen (55 %) af danske børnefamilier oplevet, at smartphones, tablets eller TV har været et forstyrrende element under aftensmaden. Men på trods af det har hver fjerde (27 %) familie ingen regler for brug af teknologi ved middagsbordet.

Det viser en ny analyse fra fødevareproducenten Dolmio, der i samarbejde med analyseinstituttet YouGov har spurgt 2.034 nordiske forældre med hjemmeboende børn om deres vaner under aftensmaden.

Vi taler mindre sammen

Dolmio har i undersøgelsen spurgt ind til, hvilke konsekvenser det har for familien, når smartphonen eller tabletten er tændt ved middagsbordet.

Se også:  Guide: Find rundt i mobilens kameraer

Her svarer 46 %, at det gør dem mindre nærværende. 40 % siger, at de får talt mindre sammen, hvis de bruger teknologi under måltidet.

Og mens mange måske lader børnene se en film på tabletten for at få madro, så er det faktisk sjældent resultatet. Kun 7 % af børnefamilierne svarer, at brugen af teknologi giver mere ro under aftensmaden.

Ny app sætter teknologien på pause

Som en forlængelse af undersøgelsen har Dolmio lanceret en app, der skal få børnefamilier til at holde fingrene fra smartphones og tablets ved spisetid. Appen kan bruges til at indføre teknologifrie perioder, når familien er samlet til aftensmaden.

Dolmio håber, at det kan give flere familier et hyggeligere aftensmåltid:

“Undersøgelsen viser tydeligt hvor meget teknologien fylder under aftensmaden for danske børnefamilier. Aftensmaden er mange gange det eneste tidspunkt, hvor alle er samlet og kan tale rigtigt sammen. Desværre konkurrerer smartphones og tablets med det hyggelige samvær, som måltidet kan skabe. Derfor håber vi, at vi med appen kan bidrage til, at familierne sætter teknologien på pause og dermed får kvalitetstid under aftensmaden,” siger Ylva Freiesleben, Nordic Corporate Affairs Director fra Mars Nordics, der står bag DOLMIO.

Se også:  Ny app: Vind op til 85.000 kroner ved at smide skrald ud

Appen hedder Dolmio Pepper Hacker og kan downloades gratis til alle familiens digitale enheder. Appen fungerer ved, at man taster ind, hvor mange minutter man ønsker at være teknologifri – fx mens familien spiser aftensmad. Herefter lægger man smartphones og tablets væk. Hvis man rører sin smartphone eller tablet i den valgte tidsperiode, går en alarm i gang.

Dolmio Pepper Hacker kan downloades gratis på iTunes og Google Play.


TAGS
app
Dolmio
mad
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S