Home » Processor » Dobbeltkernede kræfter i din mobiltelefon
Dobbeltkernede kræfter i din mobiltelefon

Dobbeltkernede kræfter i din mobiltelefon

Share

Nu kommer der ekstra smæk på hastigheden i de små mobiltelefoner. Qualcomm er klar med en dual-core processor på 1.2GHz til smartphones

Efterhånden som vi henlægger flere og flere opgaver til mobiltelefonen, bliver behovet for flere hestekræfter i de små maskiner tilsvarende større.

Derfor er det ikke så underligt, at indmaden ligner mere og mere den man kender fra computere. Det er de nye Snapdragon-processorer fra Qualcomm et levende eksempel på. Faktisk er de oppe i en liga med visse af de chips der bruges i netbooks.

MSM8260 har en clockfrekvens på 1.2GHz i hver af de to kerner. At kræfterne er fordelt på to kerner betyder ikke blot mere processor-power, men også et lavere strømforbrug.

Se også:  Interview med OnePlus: Derfor er Nord CE det bedste mobilkøb lige nu

Du kan således forvente understøttelse af ægte 1080p HD-video samt muligheden for at køre en kraftig GPU med 2D og 3D support. Som en særlig feature vil de nye chips også rumme integreret lavenergi GPS, hvilket giver dig længere batterilevetid, når mobilen bruges til GPS-applikationer.

Qualcomm er begyndt at sende chippen ud til forhandlerne, men vi skal nok ikke forvente at se færdige mobiltelefoner med den nye Snapdragon før sidst på året.

Producenten er også på trapperne med en endnu kraftigere dual-core chip på 1.5GHz, som dog ikke sendes ud til producenterne endnu.

De nye chips betyder, at vi inden længe vil komme til at se smartphones, der er endnu stærkere og har lavere energiforbrug end dem vi kender i dag, og at de nye tablets får et solidt fundament, der kan hamle op med Intels Atom-processorer, men samtidig er mere mobil-mindede.

Se også:  Android 12 nærmer sig – nu kommer detaljerne

TAGS
Dual Core
qualcomm
smartphone
snapdragon

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S