Home » Netværk » DMA’en hakker i det
DMA’en hakker i det

DMA’en hakker i det

Share

At streame indhold over lokalnettet er en rigtig god idé,
bare ikke når film hakker på tv’et. Det var dog det, vi oplevede i flere
tilfælde med DMA-2500 fra ZyXel

Ideen ligger lige for: Læg dine dvd-film over på din NAS, og se dem når du har lyst til det, uden at skulle finde skiverne frem. Der er dog en langt række forhindringer, der skal overkommes, inden du kan komme så langt. For det første skal du have en NAS, for det andet skal du have rippet dine dvd’er, for det tredje skal du have kopieret filmene over på NAS’en, og endelig skal du have en enhed, der kan afspille dem, så du kan se dem på dit tv (eller computer).

Nuvel – vi antager, at du har en NAS, og at du har fundet ud af at rippe dine dvd’er. Dem, der er kopibeskyttede, har du naturligvis rippet i .ISO-format, så du ikke skal bryde kopibeskyttelsen (hvilket jo er ulovligt). Vi antager også, at du har brugt et par uger på at kopiere dem alle over på NAS’en, og nu er du så klar til at afspille dem.

Fra computeren er det sjældent noget problem. Så længe du har adgang til dem over netværket, kan du se dem i din medieafspiller. Dine ISO-filer husker du naturligvis at mounte som drev, så du derigennem kan afspille dem.

Se også:  Veldesignet og stille NAS til hjemmekontor og underholdning

Men – hvis du, som jeg, ønsker at afspille dem på din 50” skærm, så du kan dele oplevelsen med hele familien, så har du brug for lidt ekstraudstyr. Til det formål kan du bruge en såkaldt DMA, og vi har testet ZyXel’s nyeste, DMA-2500.

En blandet oplevelse

DMA’en fra ZyXel var en designmæssig dejlig overraskelse. Et højt sort tårn, der uden problemer kunne stå i stuen og pynte. Vi tændte for den, sluttede den til vores tv via hdmi-stikket og sluttede den derefter til vores netværk (ikke trådløst, men fastnet), så vi var klar til at blive underholdt.

Interfacet var med store (læs: meget store) ikoner, og det var nemt nok at finde rundt i de få menuer, der var.

Hvad der dog undrede os var, at vores NAS (der også kom fra ZyXel) først optrådte som en medie-server og efter små fem minutter også optrådte som en almindelig enhed. Meget mystisk.

Da vi så ville afspille film på den, valgte vi først medieserveren, men der kunne vi ikke finde nogen film. Vi kunne snildt finde billeder og musik, men altså – ingen film.

Efter lang tid, hvor vi sad og bandede fælt over moderne it-udstyr, så vi, at NSA-220 (vores NAS) nu var repræsenteret som to forskellige enheder i DMA’ens menu. Vi valgte nu den anden, og så kunne vi finde vores film.

Se også:  Qnap TS-435XeU [TEST]: Pladsbesparende NAS-skuffe til rackmontering

Der var ingen problemer i at afspille almindelige avi-filer eller lignende formater, men da det kom til at afspille ISO-filer, gik det galt. Vi så kun et par minutter, så begyndte filmen at hakke fælt og kun ved at stoppe, og derefter starte igen, kunne vi se videre. Men hver gang var det kun få minutter ad gangen, vi kunne se. Det virkede, som om bufferen ikke blev fyldt hurtigt nok.

Efter en snak med ZyXel opdaterede vi nu firmwaren i DMA’en, hvilket kunne klares på to forskellige måder. Enten via en usb-nøgle, eller over internettet. Vi valgte usb-nøglen, da vi havde fået den nyeste firmware direkte fra ZyXel. Opdateringen gik glat, og efter en genstart af DMA’en var vi klar.

Men der var absolut intet sket – når vi afspillede ISO-filer hakkede det voldsomt, og vi kunne faktisk ikke se vores film i ISO-format.

Resten af DMA’en virkede problemfrit. At afspille avi-filer, musik eller se billeder var intet problem. Men hvor det dog irriterede os, at vi ikke kunne afspille vores ISO-filer.

Derudover var DMA-2500 noget langsom til at reagere på fjernbetjeningen, og det skete ofte, at vi fik klikket flere gange på en knap, når vi blev utålmodige og troede, at den ikke havde opfattet klikket første gang.

Alt i alt en noget blandet oplevelse.


DMA-2500
  • Funktionalitet
  • Pris
3.5

Alt om DATA siger

Ideen er rigtig god, enheden er pæn, og den er nem at sætte op. Men det dutter altså ikke, at den afspiller ISO-filer så dårligt

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Multimedie
nas

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S