Home » Sikkerhed » Dit like på Facebook kan hjælpe svindlere
Dit like på Facebook kan hjælpe svindlere

Dit like på Facebook kan hjælpe svindlere

Share

Populære posts på Facebook kan hjælpe it-svindlere med at stjæle personlige oplysninger.

For mange mennesker er det en vane at scrolle gennem sin newsfeed på Facebook og give et like til venners opslag og interessante konkurrencer og begivenheder.

Men selvom det kan virke uskyldigt at give sit like på Facebook, kan det i sidste ende hjælpe it-svindlere med at narre personlige oplysninger fra folk, sprede virus og give falske informationer.

Lykkes svindlerne med et opslag, en konkurrence eller en begivenhed, der har fået meget opmærksomhed i form af likes og shares, kan de gå ind og tilføre virus til opslaget. De kan samtidig tilføje en betalingsside, hvorfra de vil stjæle kreditkortinformationer. Det skriver Independent.
Med omkring halvanden million aktive brugere er Facebook blevet et populært sted for it-fuskere at lave svindelnumre med brugerne.

Se også:  Nyt i Google Maps: Fortæl dine venner hvornår du kommer til restauranten

“Facebook er sjældent blevet brugt til at narre folk til at indtaste deres personlige kortoplysninger, men i dag gør it-svindlerene alt i deres magt for at snyde brugerne”, siger it-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet www.anytech365.com

Falsk event snyder brugere

I et event oprettet af it-svindlere er tusindvis af engelske brugere, der har tilmeldt sig ”Total Wipeout Tour”, blevet snydt. Eventet er blevet publiceret flere forskellige steder til forskellige byer for at tiltrække brugere, der ville få mulighed for at komme ud og prøve forskellige forhindringsbaner fra det populære BBC tv-show Total Wipeout.

I de forskellige events blev de tilmeldte deltagere opfordret til at indtaste deres personlige oplysninger i et online forum for at kunne deltage.

“Det er meget usædvanligt at blive bedt om at indtaste personlige oplysninger som fødselsdato og mail-adresse i et online forum. Det er derfor en god idé at tænke sig om en ekstra gang, når man bliver bedt om at udfylde følsomme oplysninger på nettet. Vær altid ekstra opmærksom inden du tilmelder dig et event eller en begivenhed, hvis ikke du kender til de personer, der står bag. Tjek om detaljerne og alle oplysningerne du kan finde fremstår reelle eller ej. Hvis det hele virker for godt til at være sandt, så er det ofte sådan det er”, siger Janus R. Nielsen.

Se også:  Pas på fupmails om corona: Hackere udnytter Covid-19

Efter fup-nummeret er blevet afsløret, er de fleste af event-siderne blevet slettet.

Facebook-brugernes likes er også penge værd i den forstand, at it-svindlerne sælger en side videre når den har opnået omkring de 10.000 likes. Siderne bliver typisk solgt videre til reklamefolk, der gerne vil købe publikummet.


TAGS
Facebook
internet-svindel

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S