Dit like på Facebook kan hjælpe svindlere

Dit like på Facebook kan hjælpe svindlere

Share

Populære posts på Facebook kan hjælpe it-svindlere med at stjæle personlige oplysninger.

For mange mennesker er det en vane at scrolle gennem sin newsfeed på Facebook og give et like til venners opslag og interessante konkurrencer og begivenheder.

Men selvom det kan virke uskyldigt at give sit like på Facebook, kan det i sidste ende hjælpe it-svindlere med at narre personlige oplysninger fra folk, sprede virus og give falske informationer.

Lykkes svindlerne med et opslag, en konkurrence eller en begivenhed, der har fået meget opmærksomhed i form af likes og shares, kan de gå ind og tilføre virus til opslaget. De kan samtidig tilføje en betalingsside, hvorfra de vil stjæle kreditkortinformationer. Det skriver Independent.
Med omkring halvanden million aktive brugere er Facebook blevet et populært sted for it-fuskere at lave svindelnumre med brugerne.

Se også:  Det er ikke i orden at dele julefrokost-billeder på Facebook

“Facebook er sjældent blevet brugt til at narre folk til at indtaste deres personlige kortoplysninger, men i dag gør it-svindlerene alt i deres magt for at snyde brugerne”, siger it-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet www.anytech365.com

Falsk event snyder brugere

Del denne