Home » Kamera » Dit kamera stirrer på dig
Dit kamera stirrer på dig

Dit kamera stirrer på dig

Share

Både Sony og JVC har lavet deres første rigtige HD 3D-kamera til
almindelige forbrugere. Så nu kan du optage både feriefilm og børnenes
opvækst i rigtig 3D.

De stirrer begge to ret køligt på dig med deres dobbeltøjne, men det skal vi formentlig til at vænne os til. I hvert fald tyder disse to nye kameraer på, at vi både kan få ægte 3D og HD til en pris, som det er muligt for mange af os at betale.

For begge kameraer er der tale om ægte 3D med to fulde HD-kameraer integreret i den samme kasse og med to optiker placeret en øjenafstand fra hinanden.

Se også:  Sony ZH8 75" [TEST]: Gigantisk 8K-tv udgør en komplet hjemmebio

Sonys kamera hedder Sony HDR-TD10E, mens JVC’s hedder JVC GS-TD1. JVC’s kamera kommer først. Det forventes på markedet allerede i marts måned til en pris på omkring 1.700 $, i danske kroner kan det godt ende med en pris på 12.000-15.000 kroner. Det er faktisk billigt for et revolutionerende kamera.
Sonys udgave kommer en måned senere og er lidt billigere, nemlig kun 1.500 $. Det skulle give mulighed for priser under 10.000 kroner ret hurtigt efter introduktion.

Begge kameraer er ganske små, de vejer begge omkring 700 gram med batteri. Altså bestemt en størrelse, der kan håndteres som et almindeligt lille videokamera.

[pt id=’2015201′ size=’large’ link=’file’]

 

Datastrømmen er selvfølgelig det største problem. Vi taler dobbelte HD-strømme, for JVC er det 34 Mbps, mens Sonyen kan klare sig for 28 Mbps. Det betyder, at en gigabyte kun giver nogle få minutters optagelse.
Alligevel kører ingen af disse kameraer med harddisk, men i stedet med indbygget flashhukommelse og mulighed for ekstra flashkort.

Det giver faktisk op til 23 timers optagetid, hvad der er intet mindre end imponerende. Den begrænsende faktor, når du optager, bliver ikke plads i kameraet, men hvor meget strøm, du har. Ingen af de to firmaer har givet noget bud på, hvor længe deres kameraer kan køre på et batteri.

Optisk har Sony på trods af den lavere pris nogle fordele. Det har 10x optisk zoom i modsætning til JVC’s 5x. Det får dog 10x, hvis du kun bruger 2D – her har Sony til gengæld 12x.

Begge har selvfølgelig indbygget billedstabilisering. Mere usædvanligt er det, at begge også har en indbygget 3D-skærm, så du kan se, hvad du optager.
Derudover er der en hel række nye data på denne type kameraer, som du nok lige bør sætte dig ind i, inden du køber.

[pt id=’2015202′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
3D kamera
JVC
Kamera
Sony

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S