Dit internetstik er en åben hacker-hoveddør

Dit internetstik er en åben hacker-hoveddør

Share

En ekspert fra sikkerhedsfirmaet Kaspersky har som eksperiment prøvet at hacke sig ind i sin egen bolig gennem internetstikket og Wi-Fi-routeren. Det gik overraskende nemt. Men du kan heldigvis forholdsvis nemt gøre livet surt for eventuelle ubudne ”IT-gæster”

Cyberkriminelle bliver stadigt mere aggressive og hittepåsomme. Vi hører jævnligt om tilfælde, hvor hackere har krævet løsepenge af både private og organisationer for at låse hacket udstyr op igen.

Se også:  TP-Link NC450 [TEST]: Overvågningskamera med 360 graders synsfelt

Det kan være surt nok for os almindelige forbrugere, men det kan være katastrofalt for eksempelvis hospitaler, der får låst livsvigtige journaler eller for elforsyningsselskaber, der oplever, at indtrængere har infiltreret deres forsyningscentral. Angrebene, der både kan have berigelse og terror som formål, udføres gennem internetforbindelsen ved hjælp af ransomware. Og ældre software er hackernes allerbedste allierede i deres evige jagt efter både magt og lettjente penge.

En dataingeniør hacker sig selv

Sikkerheden ved brug af smarte apparater i og omkring vore boliger i hjemmet og udenfor er et af tidens varme emner. Mange har i dag – ud over mobil og computer, trådløs printer, satellitmodtager og musikstreaming – intelligente fjernsyn, kloge robotstøvsugere, lysstyringer og alarmanlæg. Ude i indkørslen har vi måske opsat et app-forbundet kamera, og græsplænen bliver vedligeholdt af en automatisk plæneklipper, der også kan styres af en app.

Læs også: Gratis program finder sikkerhedshuller i dit hjemmenetværk

Et typisk moderne hjem har måske op til små ti apparater, der er forbundet til boligens lokale netværk og Wi-Fi direkte eller via apps. Foruden naturligvis den centrale trådløse router, der er tilsluttet husets faste internetforbindelse i væggen. Og hvis sikkerheden ikke er god nok, er der i princippet ingen, der hindrer hackere i at bryde ind i og overtage kontrollen af enhederne.

Del denne