Home » Mobiltelefon » Dissektion: Hvad er der indeni OnePlus 6?
Dissektion: Hvad er der indeni OnePlus 6?

Dissektion: Hvad er der indeni OnePlus 6?

Share

OnePlus 6 ser ganske god ud på papiret, men hvordan tager de fancy specifikationer sig ud, når vi begynder at skille den ad?

De vigtigste specifikatione

• 6,28” Samsung-produceret AMOLED-display med en opløsning på 2280 x 1080 (402 ppi) og 2.5D Gorilla Glass 5
• Octa-core, 64-bit Qualcomm Snapdragon 845-processor med 6 GB eller 8 GB LPDDR4X-ram
• Dual-hovedkamera med 16 MP (ƒ/1,7 med OIS) og 20 MP (ƒ/1,7), selfiekamera på 16 MP (ƒ/2.0)
• 64 GB, 128 GB eller 256 GB indbygget lager
• USB Type-C og 3,5 mm audioporte
• OxygenOS baseret på Android Oreo 8.1

Centrale iagttagelser

• En Android-telefon med glasbagside? Det har vi heldigvis set før. Varmepistolen varmer sagerne op, og resten klarer iSclack og en plastikpind. OnePlus 6 rummer et fingeraftryks-sensorkabel, der er så langt, at man kan fjerne bagsiden helt uden at risikere at beskadige kablet.

• Vi fjerner en rød bøjle for at frigøre det lange sensorkabel og fritlægge NFC-antennen. Tidligere OnePlus-antenner klarede sig fint uden en glasbagside (der ikke duer til trådløs opladning), så dette glas er åbenbart blot til pynt. Den venlige grønne etiket på batteriet skal læses sådan: “Træk op for at fjerne batteriet”, ikke “Batteriet kan ikke fjernes,” som der står i hjørnet.

Se også:  Kinesisk kameramonster med en ekstra skærm - her er Xiaomi Mi 11 Ultra

• Ni stjerneskruer bider i græsset, og antennerammen af plastik rokker sig ikke ud af stedet. Men en hemmelig tiende skrue under en fareindikator giver adgang. Under plastik-midterrammen bliver vi intime med skydermekanismen. Knappen flytter et anseligt metalstempel, der aktiverer en mekanisk kontakt, som er loddet på bundkortet.

Vi løfter bagsiden med frygt og bæven, mens vi venter på et træk fra fingeraftryks-sensorkablet.

• Der er silikoneforseglinger rundt om kabelstikkene – ligesom på OnePlus 5 og hver eneste iPhone siden 6s. I den ene ende, under højttalerenheden, finder vi flere pakninger rundt om højttalergitteret, USB Type-C-port og modulært hovedtelefonstik. Godt at se, at OnePlus satser på pakninger i stedet for klister, for det letter reparationsarbejdet.

• På trods af, at et stereokamera første gang så dagens lys på One-Plus 5, omfatter denne OnePlus OIS – en funktion, vi ikke har set siden OnePlus 3T. I forening med den nye IMX519-sensor fra Sony er det et markant fremskridt. Ved siden af den finder vi en Sony IMX 376K-sensor på 20 MP, der peger tilbage til den tidligere OnePlus 5T. Selfiekameraet får en IMX 371 på 16 MP, og den har vi kendt siden OnePlus 5.

Efter at have fjernet alle de stik, der knytter bundkortet til telefonen, trækker vi det ud.

• Vi vender tilbage til den nederste kant, hvor vi vipper et datterkort ud og ser på, hvad der ellers er i kabinettet. OLED-panelet er solidt limet på plads; det er sandsynligvis umuligt at få det ud uden at beskadige det. Selvfølgelig skal man i givet fald kun fjerne en knust skærm, men fremgangsmåden er ikke brugervenlig.

Se også:  Heftig pris og vilde features: Nu kommer Sony Xperia Pro til Danmark

• Reparationsvenlighed: 5 ud af 10 (10 betyder nemmest at reparere). Batteriet er kun let limet på plads, og der er en praktisk trækknap. Mange komponenter er modulære og kan udskiftes individuelt. Alle skruerne er standard-stjerneskuer. Udskiftning af skærm er ikke prioriteret og vil kræve meget arbejde. Glas for og bag betyder dobbelt så stor risiko for revner. Det primære indgangspunkt for alle reparationer er solidt limet på plads.


TAGS
dissektion
iFixit
OnePlus
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S