Home » Tablet » Dissektion: Hvad er der indeni iPad mini 5?
Dissektion: Hvad er der indeni iPad mini 5?

Dissektion: Hvad er der indeni iPad mini 5?

Share

Hvad er det, der ligger på vores dissektionsbord? Det er en stor telefon! En lille tablet! Nej, det er iPad mini! I år gav Apple os et gensyn med deres mindste tablet og gik imod industritenden-serne ved at holde skærmen på mini lille og rammen stor. Har Apple holdt sig til tidligere modeller hele vejen, eller er indmaden blev redesignet? Vi er nødt til at skille den ad, for at finde ud af det!

De vigtigste specifikationer

• 7,9” LED-backlit Retina True Tone-skær med 2048 × 1536 opløsning (326 ppi)
• A12 Bionic SoC med 64‑bit arkitektur og indbygget M12-
coprocessor
• 8 MP bagudvendt kamera og 7 MP FaceTime HD-kamera
• Wi-Fi med dual channel (2,4 GHz og 5 GHz) og MIMO-understøttelse plus Bluetooth 5.0
• 19,1 Wh genopladeligt lithium-polymer batteri
• Tre-axet gyroskop, accelerometer, barometer og ambient lyssensor

Centrale iagttagelser

• På ydersiden ligner den nye mini præcist en nedskaleret version af den nye iPad Air. Vi kan dog afsløre: At dømme ud fra vores røntgenbilleder er den det ikke. Den ligner præcis en opgraderet iPad mini 4. Vi fandt en iPad mini 4 frem for at bekræfte vores mistanke: Hovedtelefonstik: Tjek. Store rammer: Tjek. Hjem-knappen: Tjek.

Se også:  Apple iPad mini 6. gen [TEST]: Fantastisk tablet - men for hvem?

• Selvom vi ville have ønsket, at Apple ville finde en bedre tilgang til tablet-konstruktionen, regner vi med, at vi ved, hvordan denne åbningsprocedure vil foregå: Opvarm, skær, gentag. Når først mini’en er åbnet, kan vi snige os til at se på indmaden. Vi fjernede beslaget, der dækkede skærmen og batteri-stikkene. Og vi fik lidt mere med, end vi regnede med, for flex-stikket er nu klæbet til dette beslag, og dette afkobler automatisk batteriet. Smart. Forhåbentlig vil det hjælpe hjemme-reparatører til ikke at dræbe bagbelysningen på deres skærme.

• Denne mini har en anden batterimodel end dens forgænger, med opdaterede (dvs. inkompatible) stik. Den skulle klare 19,32 Wh, hvilket matcher den tidligere mini, og er mindre end de 32,9 Wh på standard-iPad’en, men samtidig lige præcis over Galaxy Note9 på 15,4 Wh. iPad’ene halter stadig efter iPhone i konstruktionen – hjem-knappen er et godt eksempel. På iPhones gør det åbningen nemt, mens der her er en masse lim involveret.

Her er der blot almindelige Philips-skruer.

• Denne mini arver det 7 MP f/2.2 frontvendte kamera, som vi først så på 10,5” iPad Pro. Da vi har fjernet kameraet, kan vi bedre nærstudere mikrofonopsætningen, der nu er centreret nær selfie-kameret.

Se også:  EU lægger pres på Apple: Nu skal alle bruge USB-C

• Den nye iPad mini fortsætter med at være helt sig selv – ikke helt en nedskaleret iPad og heller ikke en mini iPad Air. Efter en række modstridende oplevelser, der til sidst munder ud i mini’ens tilklistrede batteri, er vi ikke længere så optimistiske med hensyn til nemt at kunne komme til iPad’ens batterier.

• Reparationsvenlighed: 2 ud af 10 (10 betyder nemmest at reparere). En enkelt Phillips-skruetrækker, klarer alle skruerne. Mange komponenter er modulære og kan skiftes uafhængigt, men lightning-porten er loddet til logic boardet. Det er muligt at skifte batteriet, men stadig svært. Der er klister på mange dele og kabler, og det komplicerer reparationer. Det er svært at fjerne hjem-knappen, og det er nødvendigt for at udskifte skærmen, hvis du vil beholde Touch ID-funktionaliteten.


TAGS
Apple
dissektion
iFixit
iPad
ipad mini 5

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S