Home » Mobiltelefon » Dissektion: Hvad er der inden i Samsung S10 og S10e
Dissektion: Hvad er der inden i Samsung S10 og S10e

Dissektion: Hvad er der inden i Samsung S10 og S10e

Share

Baggrund: Efter iPhonens overraskende strejftog ind i romertal, forventede vi halvvejs, at Samsung ville give os en Galaxy SX. Men nej – de fortsætter med de forudsigeligt navngivede S10 og S10e. Er de virkelig så oplagte, som deres navne antyder? Det er der kun en måde at finde ud af – klar til dissektion!

De vigtigste specifikationer

• Super Amoled Infinity-O skærm: 5,8” (2280 × 1080) på S10e;
6,1” (3040 × 1440) på S10
• Qualcomm Snapdragon 855-processor
• 10 megapixel selfiekamera og et bagudvendt kamera med en
dual-aperture 12 MP vidvinkel-model og et 16 MP ultra-vidvinkel-modul
• En almindelig fingeraftrykssensor i siden af S10e versus den nye ultrasonics fingeraftrykssensor, der er gemt under skærmen på S10
• Hovedtelefon-jack, USB-C-port og microSD-kortplads
• IP68 vand/støv-certificering

Centrale iagttagelser

• Den monolitiske overflade på mobilerne afslørerer ikke meget, men vi noterer os de kurvede kanter på skærmen på S10 og den keramiske bagside. Selvom de har et lignende ydre, har den budgetvenlige S10e en større power-knap, der også huser den kapa-citive fingeraftrykssensor. S10 har en sensor, du slet ikke kan se … altså uden at skille den ad.

Se også:  Lækker teknik: Samsung Odyssey G7

• Vi tager bagsiden af vores telefoner og venter på en eller anden slags fælde. Men det er der ikke! Panelerne glider nemt af. Vi bemærker varmeafledende grafitpuder, der er strategisk placeret på disse bagdæksler. Noget her er designet til at blive varmt uden at brænde dine fingre.

• Der er kun få standard Phillips-skruer mellem os og lækkerierne. Vi udøver et fejlfrit løft at bundkortet – og uheldigvis følger USB-C-porten med. En af Galaxy-mobilernes få positive reparations-point – en modulær og udskiftelig USB-C-port – er nu væk.

• Vi tager et kig under bundkortet, kobbervarmerøret er større end det i S9. I mellemtiden fjerner vi et stykke termisk materiale fra kortet. Alt dette kobber giver en god overflade for termisk overførsel, men du har brug for det termiske materiale til at udfylde eventuelle huller.

• Derefter går vi videre til hovedkameraet, der er indkapslet i en gul plastikramme. Batteritid! Disse er klistret godt til deres metalramme uden nogen nem måde at få dem ud på. Disse bærbare strømgivere leverer 11,94 Wh for S10e og 13,09 Wh for S10. Til sammenligning har konkurrenten iPhone XR 11,16 Wh.

Se også:  Samsungs smarte flip-mobil er blevet bedre og billigere

• Vi tager chancen med at fjerne den delikate skærm. Inden i S10 kan vi nu se det nye ultrasoniske fingeraftryks-setup. Den flade skærm på S10e er næsten ikke mindre skræmmende at fjerne end den kurvede skærm på S10. Desværre vil ingen af dem længere kunne spille Fortnite. Vi går ud fra, at det kommer til at koste en bondegård at købe en ny skærm.

• Reparationsvenlighed: 3 ud af 10 (10 betyder nemmest at reparere). En enkelt Philips-skruetrækker klarer alle skruerne. Mange komponenter kan erstattes uafhængigt, men opladepor-ten er svejset til mainboardet. Det er muligt at skifte batteri, men det bliver svært. Tillimet glas på både front og bagside giver større risiko for, at de går i stykker. Skærmreparationer kræver meget demontering.

Om iFixit

iFixit er et globalt miljø af folk, der er opsatte på at hjælpe andre med at ordne deres problemer ved hjælp af onlinemanualer og guider. Folkene bag iFixit mener, at alle har ret til at vedligeholde og reparere deres eget udstyr. Du kan læse mere på www.ifixit.com.


TAGS
dissektion
Galaxy
iFixit
Samsung
samsung s10
samsung s10e

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S