Home » Bærbar computer » Dissektion: Hvad er der inden i MacBook Pro
Dissektion: Hvad er der inden i MacBook Pro

Dissektion: Hvad er der inden i MacBook Pro

Share

Apples nyeste MacBook Pro er den hurtigste MacBook til dato og har en valgfri ottekernet processor – for første gang i en MacBook – og et mystisk nyt tastaturmateriale. Det er usandsynligt, at Apple vil uddybe, hvad dette “materiale” er, men vi er aldrig tilfredse med et uopklaret mysterie, så det er tid til at se nærmere på det berygtede butterfly/sommerfugle-tastatur

De vigtigste specifikationer:

• 15,4” LED-bagbelyst IPS Retina-skærm med True Tone, 2880×1800 -opløsning (220 dpi), P3 wide color gamut
• 2,6 GHz sekskernet Intel Core i7 (Turbo Boost op til 4,5 GHz) parret med et Radeon Pro 555X
• 16 GB af 2400 MHz ddr4 sdram
• 256 GB PCIe-baseret ssd
• 802.11ac Wi-Fi og Bluetooth 5.0
• Fire Thunderbolt 3 (USB-C) porte

Nedenunder tasten finder vi seks metalpuder. Et tastetryk bliver registreret hver gang, den midterste pude kortslutter en af de andre fem kontakter.

Centrale iagttagelser:

• Sommerfugle-tastaturet landede på MacBook Pro-serien for første gang i 2016. Det var designet til at være ultratyndt, men blev ret kontroversielt på grund af dens ekstremt korte vandring – og viste sig også hurtigt at være upålidelig. I sommeren 2018 lancerede Apple et reparationsprogram og lancerede opdaterede modeller med en silikonemembran, der beskyttede kontakterne. Men problemerne forsvandt ikke. I 2019-modellen har Apple beholdt silikonemembranen, men justeret materialet i metalkuplen og det plastik-agtige materiale, der dækker den.

Se også:  Superchip bliver 18 procent hurtigere – nu kan du få den i nye MacBooks

• Prikken over i’et på sommerfugle-tasterne i 2019 er tastatur-kapslen. Et hvidt, hængslet beslag er “sommerfugl”-mekanismen, der styrer tastens bevægelse. Inde i beslaget er et gennemsigtigt cover, der bøjes med hvert tastetryk, mens det holder støv og snavs væk fra afbryderen nedenunder.

• Tastaturkapslen i 2018-modellen var semi-gennemsigtigt og føltes som silikone. Den nye model er klarere og blød at røre ved. 2018-modellen var enten polyacetylen eller en type TPU (hvilket virker mere sandsynligt). 2019-modellen er polyamid – ofte kendt som nylon.

• Vi tror også, at metalkuppelknappen måske er ændret. Når du trykker den ned, springer den op igen. Hvis kuplen revner eller bliver deform, kan tasten opføre sig uberegneligt, og hvis tapperne gå i stykker eller bøjes, holder tasten helt op med at fungere. Kontakterne er også magnetiserede fra fabrikken. Vores bedste gæt angående deres sammensætning er: Ferristisk rustfrit stål med en tynd polymercoating på bunden.

Se også:  Sådan ser den ud indeni: Controlleren PS5 DualSense

• Det grundlæggende problem med denne laptop er stadig det samme – ingen modulære komponenter. Det betyder, at hvis bare det mindste går galt, er du nødt til at erstatte halvdelen af maskinen. Selv hvis tastaturet er blevet perfekt, er resten et lotteri.

TAGS
dissektion
iFixit
MacBook Pro

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S