Home » Gaming & Konsoller » Dissektion: HTC Vive Pro
Dissektion: HTC Vive Pro

Dissektion: HTC Vive Pro

Share

De nye teknologilanceringer kommer i rekordfart, og det er svært at fatte, at der er gået næsten to år, siden vi første gang skilte en Vive ad. HTC er klar med det første headset i det, der må blive VR’s v2.0, og vi viser de enkelte dele

De vigtigste specifikationer

• To 1440p Amoled-skærme til en kombineret opløsning
på 2880 x 1600
• 90 Hz refreshrate
• To fremadvendte kameraer, to mikrofoner og hovedtelefoner
• Accelerometer, nærhedssensor, gyroskop og IPD-sensorer
• 360 graders headsetsporing via op til fire Lighthouse
2.0 IR-udsendere
• Trådløs med den endnu ikke lancerede Vive Wireless Adapter

Centrale iagttagelser

• Vi er endnu ikke begyndt at skille enheden ad, og alligevel ser vi alle-rede nu nogle reparationsvenlige egenskaber. Fjederkontakter og standard-stjerneskruer forbinder de modulære hovedtelefoner til headsettet, hvilket letter fjernelse og udskftning. HTC fortæller endda, hvordan man fjerner dem. Vi piller et par skumpuder af og fjerner et plastikdæksel for at finde frem til enden af Vive Pros fancy specialkabel. Der findes endnu ikke en helt ledningsfri oplevelse, men det er lykkedes HTC at samle alle strøm- og dataledninger i et enkelt kabel, der bliver ført op og hen over ens venstre øre.

Se også:  Hologrammer og virtuelle universer vil ændre måden vi arbejder på

• Mens vi vader gennem et væld af fordybninger i frontdækslet, ser vi, at to (eller fire) af dem gemmer stjerneskruer. Vi er ikke varme tilhængere af skjulte eller forseglede skruer, men de er langt bedre end lim eller specialfremstillede skruer. Efter lidt arbejde med en løftestang deler den ydre skal sig ned langs midten og glider af.

• I det åbne kabinet finder vi velkendte IR-venlige vinduer. Det er, som om IR-sensorerne er dækket af solbriller – de er med til at filtrere synligt lys fra, så sensorerne nemmere kan opfange de infrarøde stråler fra Lighthouse-basestationerne. I stil med den oprindelige Vive er der et spindelvæv af fotodioder lige under overfladen – 32 i alt. I modsætning til Oculus Rift leder dette headset efter IR-lys – det udsender det ikke.

Alle 32 IR-sensorer i fritskrabet stand.

• Den oprindelige Vive samlede næsten al sit silicium på et enkelt kort, mens efterfølgeren bruger to mindre kort. Det ene betjener skærmene, I/O og et par andre sager. Vi er meget fornøjede med disse chips, men vi er ikke glade for, at portene stadig er loddet på kortet. Ikkemodulære og kritiske komponenter som porte kan udgøre en kostbar reparation. Kortet rummer også det lineære potentiometer, der tidligere boede på sit eget FPC. Den lille skyder sporer, hvor man anbringer skærmene, når man udfører justeringer af pupilafstanden.

• Reparationsvenlighed: 8 ud af 10 (10 betyder nemmest at reparere). Det er enkelt at skille Vive ad med standardværktøjer, ikkedestruktivt og uden lumske fælder. De nyligt tilføjede hovedtelefoner er helt modulære, og med dem følger anvisninger til fjernelse og installation. Almindelige stjerne- og torxskruer holder på de fleste komponenter. Solide komfortpuder sidder fast med velcrobånd. Kompatibi-litet med eksisterende controllere og basestationer betyder, at brugeren måske allerede ved, hvordan man reparerer tilbehøret. Lim bliver kun sjældent brugt til fastholdelse af linser, mikrofon og sensorrækker. Dette er en usædvanlig kompleks enhed med mange skrøbelige dele, og HTC stiller ikke en servicemanual til rådighed. Hvis du forsøger at reparere den, skal du være ekstra forsigtig.

Vive Pro har to 1440p-skærme, der er udviklet af Samsung.


TAGS
dissektion
HTC
virtual reality

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S