Dissektion: Apple iPad

Dissektion: Apple iPad

Share

Holdet bag den nye iPad har muligvis skelet til folkene bag iPhone SE og lanceret, hvad der ser ud til at være en gentagelse – en tablet med svage specs, der er rettet mod uddannelse og enterprise-markeder. Denne iPad skulle være rimelig prissat og kraftig nok til profesionelle – men vil den også få høje karakterer for reparationsmulighederne? Lad os se ….

De vigtigste specifikationer

• Apple tredjegenerations 64-bit A9 processor med indbygget M9 motion co-processor
• 9,7” multitouch Retina-skærm med 2048 x 1536 opløsning (246 ppi), og ikke-lamineret digitizer
• 32 GB eller 128 GB hukommelse
• 8 megapixel 1080p bagvendt iSight-kamera, plus 1,2 megapixel 720p frontvendt FaceTime HD-kamera
• 802.11a/b/g/n/ac MIMO Wi-Fi og Bluetooth 4.2
• Touch ID fingeraftrykssensor, tre-axet gyroskop, accelerometer, barometer og lyssensor

Vigtige iagttagelser

• Det er blevet tid til at åbne op for løjerne på sædvanlig vis: Varme, lirke og lure – igen og igen. Baseret på de første rapporter, forventer vi, at det bliver mere som Air 1 end 2 – på grund af dette: LCD-skærmen og digitizeren er ikke smeltet sammen og kan erstattes separat. Det er godt nyt for reperationsvilligheden. Vi fik lirket en genstand mellem batterikontakterne og logic boardet for at forhindre uheld.

Se også:  Apple iPhone 8 [TEST]: God – men heftig pris


• Da vi vendte digitizeren om, afslørede det den største forskel indtil videre fra dens tvilling iPad Air: Tilføjelsen af Touch ID og dens tilhørende hardware. Tomlen op for fingeraftrykslæsning. Fingeren nedad for vanskeligere reparation, fordi sensoren er unikt parret med dens logic board fra fabrikken.

ifixit

De kunne meget vel være tvillinger.


• Vi går videre til skærmen, og denne gang kan vi ikke aflure nogle producent-markeringer. I Apples pressemeddelelse med annonceringen af iPad, skrev de, at den havde en klarere 9,7-tommer Retina-skærm. Vores spørgsmål er: Klarere end hvad? Den ser ikke anderledes ud end skærmen på Air 1. Hvis de mener klarere end Air 2, kan det måske blot skyldes, at de er gået tilbage til det usammensmeltede skærmdesign på ipad Air 1.


• Kan du huske, hvordan vi sagde, at denne mindede om den første Air? Vi mente det faktisk – se på fotoet til venstre på Air 1 og iPad 5. Der er ikke sket store ændringer. Her er Air 1 beklædt med space gray og har et lidt større Wi-Fi-modul. iPad 5 er i sølv og… har mindre tape? De har begge det samme 32,9 Wh batteri, som slår de 27,6 Wh i iPad Air 2 og de 27,9 Wh i iPad Pro 9,7” (som alle bliver overhalet af Surface Pro 4 med 38,2 Wh).

Se også:  Apple forsynes nu 100 procent af vedvarende energi i hele verden


• Reparationsvillighed: 2 ud af 10 (10 betyder nemmest at reparere). LCD-skærmen er nem at fjerne, så snart frontpanelet er adskilt fra iPad’en, og batteriet er ikke svejset fast til logic boardet. Så langt så godt. Som de tidligere iPads, er frontpanelet limet fast til resten af enheden, hvilket øger risikoen for at ødelægge glasset under reparation. Klæbemateriale holder alt på plads. Som med Air 1, er dette en af de sværeste batterifjernings-procedurer, vi har set på en iPad. LCD har skum-tape, der holder det fast til frontpanelet og øger risikoen for at smadre det, når vi skiller det ad. Du kan ikke tilgå frontpanelets connector, indtil du fjerner LCD-skærmen. 

ifixit2

Tja, i det mindste er der én ting, der er anderledes.

Del denne