Home » Hardware » Disse produkter fejlede katastrofalt: De 20 største flops i tech-historien
Disse produkter fejlede katastrofalt: De 20 største flops i tech-historien

Disse produkter fejlede katastrofalt: De 20 største flops i tech-historien

Share
07. Apple “Butterfly Keyboard”

Skal vi ikke også lige have et lille hib til MacBooks? Butterflytastaturerne er et eksempel på, at Apple nægter at indrømme fejltagelser. Designet, der først blev introduceret i MacBook fra 2015, medførte en tyndere laptop takket være en flad tastekontakt, der var hængslet i midten, i stedet for to hængsler på hver side, som mødtes i midten. Det gjorde tastaturet mere sårbart for støv og krummer, der satte sig fast under tasteknappen og forhindrede den i at fungere. Afdøde taster, knapper, der hang fast og utilsigtede dobbelttryk var udbredte problemer, men Apple nægtede med det samme, at det var butterflytasternes skyld. Reparationer, udført af Apple, var dyre, fordi de ofte indebar udskiftning af hele tastaturet. Flere udgaver af butterflytasten skulle løse problemet, men de fik kun moderat succes. Sidste år lancerede Apple en ny MacBook Pro, og butterflytastaturet glimrede ved sit fravær.

Se også:  Halvårlig Windows-opdatering på vej – hvad kan du forvente?
06. Skype

Hvordan taber man en så massiv føring på gulvet? Skype erobrede store dele af markedet for videotelefoni, da det blev lanceret i 2003 – navnlig på grund af mangel på konkurrence. Applikationen havde til at begynde med så stor succes, at dens navn blev synonymt med videotelefoni i det hele taget: Verbet “skype” er optaget i både Retskrivningsordbogen og Den Danske Ordbog.

Naturligvis tiltrækker succes i teknologibranchen altid de tunge drenge, og Microsoft købte i 2011 Skype for næsten 9 milliarder dollar. Dengang havde tjenesten over en halv milliard brugere, men siden er det gået ned ad bakke. Coronavirus-pandemien har medført en stigning i brugen, men i begyndelsen af 2020 lå de daglige tal på under 30 millioner. Andre (læs: bedre) tjenester som Zoom og Discord har fortyndet markedet på trods af Skypes enorme forspring. Ikke engang specialiseret hardware har kunnet redde det.

05. Alle de mange Linux-distributioner

Linux er en fantastisk platform med en række varmt anbefalede distributioner som Arch og det fremragende elementary OS. Imidlertid betyder Linux’ open source-natur, at der også er kommet nogle uheldige udgaver. Nogle er simpelthen ikke imponerende som for eksempel Mint, der kører som Ubuntu, efter at et par lemmer er blevet hugget af. Andre er ikke kun dårlige, men decideret besynderlige og abnorme. Det bizarre Moebuntu plastrer det klassiske Ubuntu-UI til med animepiger og pastelfarver, mens det nu legendariske Hannah Montana Linux prøvede at lokke unge kvinder ind i computeruniverset med en lyserød baggrund og billeder af Miley Cyrus fra Disney Channel-æraen.

Se også:  Windows 11 frigivet – men kun i beta

Andre er dog knap så uskyldige såsom det nordkoreanske Red Star OS, der fuldstændig begrænser adgang til det globale internet. Endelig er der “Ubuntu Satanic Edition”, der formodes at være det foretrukne system for denne verdens satanister.

TAGS
historie
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S