Home » Hardware » Disse produkter fejlede katastrofalt: De 20 største flops i tech-historien
Disse produkter fejlede katastrofalt: De 20 største flops i tech-historien

Disse produkter fejlede katastrofalt: De 20 største flops i tech-historien

Share
11. Radeon R9 285 2 GB

Denne udgave af AMD’s succesrige Radeon R9 gpu-serie var faktisk ikke noget dårligt produkt; den var blot offer for uheldig timing og utilstrækkelig markedsføring. 285 kom kort efter R9 280, og den leverede kun beskedne forbedringer på få procent i ydelse i forhold til forgængeren. Hertil kom beskedne 2 GB vram og DirectX12-support, der ikke var udbredt på det tidspunkt. Gpu’en var med til at overfylde markedet, idet R9 280 i forvejen var en udmærket gpu. Et prisfald kom kort efter lanceringen, da Nvidia lancerede det overlegne GeForce GTX 970, som reducerede behovet for R9 285. Kortet fik ringe betydning og gled ud i glemsel.

10. Windows 8

Det var slemt, ikke? Dette er måske det punkt på listen, som står klarest i de flestes erindring, ikke mindst fordi det stadig er i brug mange steder. Målet var at samle “det bedste af to verdener” i et
styresystem – ideelt til både desktop-pc’er og tablets, hvor Microsofts Surface-serie var i hård konkurrence med iOS. Desværre var Windows 8 langsom på bærbare enheder og klodset på desktop-pc’er med en besværlig Start-skærm, der bestod af talrige felter af forskellig størrelse. Henved en ton forudindlæst bloatware slog det endelige søm i ligkisten. Windows Vista var genstand for mange jokes, men Windows 8 var ikke morsomt: Det duede bare ikke.

Se også:  Guide: Sådan pakker du filer ind og ud med Windows' zip-funktion
09. Nvidia GeForce GT 1030 DDR4

Den oprindelige gddr5-version af Nvidias GT 1030 var en aldeles udmærket gaming-gpu i den billige ende, ideel til 720p og sommetider 1080p i mindre krævende spil. Den nød også beskeden popularitet til kryptovaluta-maskiner, og salget gik glimrende takket være en ret beskeden pris. Problemerne kom, da Nvidia stilfærdigt lancerede en ny model med indbygget ddr4-hukommelse. Til trods for at den havde omkring en tredjedel af den oprindelige models hukommelseshastighed, var den ikke meget billigere, og mange ukyndige købere endte med et dårligt kort, som i mange tilfælde end ikke kunne nå 30 fps ved 1080p. Den eneste reelle fordel var en noget lavere TDP, og da nogle tredjeparts-producenter var usikre på, hvilken hukommelsestype deres kort brugte, var det et meget risikabelt foretagende at købe et GT 1030. En temmelig pinlig omgang for Nvidia.

Se også:  Her er Windows 11: Nyt look og et boost til hybridarbejde og gaming
08. Google Daydream

Åh, Google, vi er overraskede over at se dig så mange gange på denne liste. Lad os nu se … nåh nej, vi er faktisk slet ikke overraskede. Googles mislykkede strejftog ind i virtual reality kunne ikke true den vigtigste konkurrent, Samsung Gear VR, fordi Googles bud kom for sent til at slå igennem. Smartphone-
baseret VR døjede i forvejen over for de stærkere pc-forbundne headsets Oculus Rift og HTC VIVE, og i dag har vi helt trådløse alt i en-modeller som Oculus Quest, der har et kompakt gamingsystem inden i selve VR-headsettet.

Det andet problem, der hæmmede Daydream, var en mangel på udvalg i softwarebiblioteket. Det blev udråbt som en fremragende ny platform for Android VR, men mange telefonproducenter og udviklere gjorde intet for at komme det i møde.

TAGS
historie
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S