Nexus Q var endnu et tidligt forsøg på at tjene på boomet inden for mediestreaming. Det var en underlig lille kugle, der kunne streame indhold fra YouTube, Google Play og … nej, så var der ikke mere. Det begrænsede indholdsbibliotek, den høje pris og en klodset brugerflade betød, at Nexus aldrig triumferede. Dødsstødet var uden tvivl den omstændighed, at højttalerne ikke var med i prisen. Produkterne nåede aldrig frem til en komplet præsentation; den offentlige lancering blev udsat på ubestemt tid til fordel for Chromecast, og nogle tidlige kunder fik endda produktet gratis, om end uden løbende Google-support.
Surface RT gav os det værste fra to verdener: en middelmådig tablet med en gevaldig ramme og et sølle, forvirrende operativsystem. Windows 8 døjede allerede med lave salgstal, men den version, som Microsoft udviklede til den nye letvægts-tablets 32-bit ARM-baserede processor var noget rod. Software-kompatibiliteten var ringe lige fra begyndelsen, og styresystemet kørte ofte langsomt eller nægtede at starte Windows Store-apps. Selv tabletten var fin, men uimponerende i sammenligning med de andre Surface-modeller. Det var en kommerciel fiasko for Microsoft, der kostede firmaet omkring 1 milliard dollar, og mange usolgte tablets blev kasseret.
Dette projekt nød faktisk en begrænset succes, men det gik ikke helt, som Google havde tænkt sig. Det kom nogenlunde i gang, men fremskridtene var små og kostbare. Fiberbredbånd og telefontjenester nåede kun frem til ni steder i hele USA. Google brugte milliarder af dollar på at grave veje op og installere fiberoptiske kabler, men i 2016 – efter fem års arbejde – var der mindre end en halv million kunder. Google har ikke givet op endnu: Sidste år lagde firmaet over 900 kilometer fiberoptiske kabler i San Antonio, Texas. Men man har også måttet trække sig ud af Louis-ville, Kentucky, efter anklager om dårligt håndværk. Selv TDC i Danmark er bedre til fiber.