Home » Hardware » Disse produkter fejlede katastrofalt: De 20 største flops i tech-historien
Disse produkter fejlede katastrofalt: De 20 største flops i tech-historien

Disse produkter fejlede katastrofalt: De 20 største flops i tech-historien

Share

Vi begiver os ud på en rejse tilbage i tiden og genkalder os de 20 største flop i computerbranchen gennem 20 år

Markedet for forbrugerteknologi er uden tvivl et sydende arnested for teknologisk udvikling. I de seneste få årtier har vi set computerne tage utrolige skridt i processorkraft, grafisk kapabilitet og datalager. Der er sket inspirerede nyskabelser som indførelsen af samtidig multi-threading og hyper-threading, der fordobler antallet af tilgængelige threads i cpu’er. Vi har set forbedringer af software, hardware og netværks-infrastruktur, som har muliggjort 4K-videostreaming. Det vil ikke være en overdrivelse at sige, at pc-hardwarebranchen og dens miljø befinder sig på det bedste sted nogensinde (hvis vi ser bort fra globale pandemier, naturligvis).

Computerbranchen har imidlertid ikke altid været præget af glade smil og fyldte kasseapparater. Der har været fejltagelser, dårlige beslutninger og ydmygende fejltrin: Nogle har været tragiske, andre har været overdådigt morsomme. Det er ikke ukendt, at et firma har lanceret et produkt eller en tjeneste, som man troede fuldt og fast på, og som man brugte alle sine markedsføringsressourcer på – blot for at se nyheden falde til jorden som et julealbum i begyndelsen af april.

Se også:  Sådan redder du en Windows-computer, der nægter at starte

De seneste to årtier har givet os utrolige nyskabelser, men også masser af flop – og det er dem, vi skal fokusere på i denne artikel, hvor vi opsøger tragiske og komiske hændelser og nok også et par velmente advarsler.

20. Windows Millennium Edition

Det må være passende at begynde med Microsofts århundredskifte-brøler, Windows Me. Det var “Millennium Edition” i teorien. I praksis blev den kaldt “Mistake Edition”, fordi den blev hjemsøgt af en kavalkade af problemer efter lanceringen. Sommetider nægtede den at fungere med eksisterende software; sommetider ville den slet ikke starte. Microsoft ilede med at løse problemerne med stabilitet og talrige svipsere, men skaden var sket, og Windows Me blev udødeliggjort som et af de værste operativsystemer, der nogensinde er blevet lanceret.

19. Seagate Barracuda 7200.14

Denne sag bragte en gevaldig masse drama med sig. I 2008/2009 klagede forbrugere over hele kloden over drevfejl og datatab på grund af Seagates 7200.11-harddiske. Man fandt ud af, at det skyldtes et firmwareproblem, og det førte til en markant højere fejlrate i 7200.14 og andre drev i den familie. Seagate udsendte en firmwareopdatering og tilbød gratis datagendannelse til de pågældende drev, men skaden var sket. Producenten blev også beskyldt for at censurere opslag på de fora, som diskuterede de svigtende drev, og mange kunder blev vrede.

Se også:  Manipulation af fotos – historien og de bedste programmer
18. OQO

Det er en lillebitte Windows-computer. Der var faktisk meget, der talte for den første OQO-enhed, Model 01, herunder Bluetooth-forbindelse og en Wacom-designet touchpen, men desværre var teknologien ikke parat endnu. LCD-skærmen på fem tommer var for lille til at fungere med det fremragende Windows XP (der efter vores mening stadig er alle tiders bedste operativsystem), og den oprindelige håndholdte OQO blev lanceret, før Microsoft blev færdig med Tablet PC Edition af XP. Ethvert forsøg på at køre XP Professional på denne diminutive tablet var i alle henseender rædsomt. OQO sled i det og kom med fire ekstra modeller, men gik desværre fallit i 2009.

1 2 3 4 5 6Næste

TAGS
historie
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S