Home » Underholdning » Disse podcasts hittede hos danskerne i år: Én genre dominerer stort
Disse podcasts hittede hos danskerne i år: Én genre dominerer stort

Disse podcasts hittede hos danskerne i år: Én genre dominerer stort

Share

Når Spotify kigger tilbage på året der gik, er det tydeligt, at der er et særligt emne, som vi danskere er helt vilde med. Her er vores favorit-podcast fra 2020

Det har været et særligt år for os alle. Vi har været nødsaget til at holde afstand og passe på, men samtidig har det også været et år med plads til mere fordybelse. Og fordybe os, det har vi gjort. 2020 har i høj grad været året, hvor podcasts for alvor er blevet populært i Danmark. Om vi har svinget støvsugeren, kokkereret i køkkenet, været på farten eller blot slappet af, så har vi fordybet os i alt muligt – lige fra vanskelige dilemmaer i Mads & Monopolet til vilde historier i Vanvittig Verdenshistorie.

Virkelighedens krimi hitter

Når Spotify kigger tilbage på året der gik, er det tydeligt, at der er et særligt emne, som vi danskere er helt vilde med – nemlig true crime. På førstepladsen over de mest lyttede podcast finder vi nemlig Mørkeland, podcasten der går i dybden med uhyggelige drabssager, mysterier og kriminalhistorier fra den virkelige verden. Mørkelands skabere, Camilla og Kristine, har siden 2018 søgt efter svar på, hvad der får mennesker til at begå den værste forbrydelse af alle, nemlig drab, og har på den måde fanget danskerne i deres dystre univers.

Se også:  Spotify introducerer nye funktioner

Mørkeland er ikke den eneste true crime podcast, der har fanget danskernes interesse. Faktisk er der hele tre podcasts i genren i top 10 over mest populære podcasts. Både podcasten Bandeland, om den danske underverden, og Emilie Meng Mysteriet, om en af Danmarks mest omtalte mordsager i nyere tid, har fanget danskernes interesse med deres dybdegående dyk ned i nyere kriminalsager.

True crime er dog ikke det eneste, som har fanget vores interesse i 2020. Top-10 listen over mest streamede podcasts i Danmark viser, at podcasts om blandt andet aktuelle nyheder, personlige historier, kultur, underholdning og historiske fortællinger alle er emner, som vi danskere har interesseret os for i 2020. Nogle har identificeret sig med Nanna og Josephine fra Fries Before Guys, der taler om livets op- og nedture som ung kvinde i 20’erne, mens andre har fordybet sig i aktuelle nyheder og samtaler om løst og fast i Her Går Det Godt. Nogle har fået svar på spørgsmål, de ikke engang vidste, at de havde i Curlingklubben, mens andre har diskuteret med over morgenbordet til Mads & Monopolet. Uanset om man er til det ene emne eller det andet, så er en ting sikkert; 2020 har været podcastens år.

Se også:  Spotify vil styrke kvindelige kunstnere med Equal-hub
De 10 mest populære podcasts i Danmark i 2020:

1. Mørkeland
2. Mads & Monopolet
3. Her Går Det Godt
4. Curlingklubben
5. Helt Væk med Hemmingsen
6. Hva så?! Med Christian Fuhlendorff
7. Bandeland
8. Fries Before Guys
9. Vanvittig Verdenshistorie
10. Emilie Meng Mysteriet


TAGS
Podcast
Radio
Spotify

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S