Home » Underholdning » Disse DR-programmer og -kanaler lukker til nytår – nu rammer besparelserne for alvor
Disse DR-programmer og -kanaler lukker til nytår – nu rammer besparelserne for alvor

Disse DR-programmer og -kanaler lukker til nytår – nu rammer besparelserne for alvor

Share

Den helt store lukning af programmer og kanaler samt flytning af indhold til nettet sker fra nytår. DR har åbnet en hjemmeside med overblik over ændringerne

Danskerne skal fra den 2. januar 2020 vænne sig til et markant mindre og mere digitalt tilbud fra DR. Som en konsekvens af den politiske beslutning i seneste medieaftale om at skære markant i DR’s budget, vil besparelser over en bred kam ramme tilbud på både radio og tv.

En række af besparelserne er allerede udmøntet, og programmer er allerede lukket i 2019, herunder for eksempel ’DR2 Dagen’, en lang række magasinprogrammer samt sportsnyhederne i hverdagene på DR1.

Men den helt store lukning af programmer og kanaler samt flytning af indhold til DRTV sker fra nytår.

Markant færre programmer

Det er hele 22.500 timers flow-tv fra DR K, DR2, DR Ultra og DR3, der bliver skåret væk. Samtidig betyder lukningen af kanalerne, at cirka 160 timers nye danske produktioner, som blev sendt på DR K, lukker.

Kulturindholdet rykker ind på det nye DR2, hvilket alt andet lige vil betyde mindre samfunds- og kulturstof i forhold til i dag med de to kanaler.

Af nuværende DR K-programmer forsvinder således ’Vild med bøger’, ’Filmselskabet’, ’Historiequizzen’ og ’Kunstquizzen’. Prioriteringerne betyder blandt andet også et farvel til ’Quizzen med Gyrith Cecilie Ross’, samt at der kommer markant færre udgaver af ’Temalørdag’.

Se også:  Philips OLED+935 [TEST]: Forvandler hele stuen til et stadion
Store ændringer på DR1

På DR1 vil der også ske store ændringer efter nytår. DR flytter den sene tv-avis på DR1 fra klokken 21.30 til klokken 21.00 og lukker de korte tv-aviser klokken 17.50 og 19.55.

Ændringerne er del af en omfattende omlægning af hele DR1’s sendeflade med en ny og kortere primetime fra klokken 20.00 til klokken 21.00, hvor nogle af de programmer, der normalt samler mange danskere, ligger.

Det betyder, at primetime på DR1 kortes med cirka 100 timer årligt. En række af magasinprogrammerne, der ellers har ligget her, er lukket gennem 2019, for eksempel ’Sundhedsmagasinet’ og ’Kulturmagasinet Gejst’.

Vil samle danskerne om det vigtige

Ændringerne betyder også halvt så mange udgaver af ’Hammerslag’, samt at programmer som ’Sporløs’ og ’Danmarks bedste portrætmaler’ ikke sendes i 2020.

DR1 vil heller ikke længere vise Tour de France samt Champions League i håndbold. Rækken af programmer om blandt andet antik, der sendes klokken 18.00, lukkes desuden i løbet af 2020.

Radio-kanaler lever på lånt tid

På radio sker der også ændringer. P6 Beat og P8 Jazz fortsætter året ud i 2020, mens P7 Mix lukker efter nytår og dermed også programmer fra denne kanal.

Se også:  Prisvenlige Mini-LED-tv'er fra TCL

Besparelserne betyder også færre udgaver af ’Liga’ på P3, og allerede i år lukkede de særlige radioaviser målrettet henholdsvis P1 og P4 samt Radiodrama.

Besparelserne er ikke forbi

Samlet set har knap halvdelen af den danske befolkning været forbi mindst én af flowkanalerne for DR3, DR Ultra, DR K eller P7 MIX i første halvår af 2019. Men det er ikke kun program- og kanallukningerne, der vil påvirke brugerne. Ændringer i sendetidspunkterne for programmer og programmer, der flytter kanal, vil også kunne mærkes. Således har den sene tv-avis i gennemsnit 486.000 daglige seere, og 1,3 millioner ser mindst én udgave af den sene tv-avis på en uge.

Oveni dette er der yderligere besparelser i vente. De politisk besluttede nedskæringer på DR betyder at DR’s indtægter falder år for år i den nuværende periode. Derfor vil der også i 2021 være besparelser på indholdet på radio og tv. Såfremt det fra politisk hold fastholdes, at DR i perioden fra 2022 skal spare yderligere 255 mllioner kroner årligt, der stadig udestår som en del af seneste medieaftale, vil yderligere besparelser som følge heraf have stores konsekvenser for indhold, programmer og kanaler.

Få et overblik over kanal- og programluk på tv her og radio her.


TAGS
DR
Radio
tv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S