Home » Samfund » Disse digitale trends vil definere 2017
Disse digitale trends vil definere 2017

Disse digitale trends vil definere 2017

Share

Designere, kreative professionelle og marketingfolk skal ikke bare holde sig opdateret med tidens trends, de skal også vide, hvad der venter rundt om hjørnet. Derfor har den prisvindende designer og kreative evangelist for Adobe, Paul Trani, udarbejdet ”Adobe Stock 2017 Trends Report”, der viser de designtendenser, vi kommer til at se i 2017.

1. Maskinerne kommer!

Om robotterne med tiden kommer til at overtage vores arbejde fuldstændigt, vides endnu ikke. Det er dog ikke til at komme udenom, at teknologien som partner bliver stærkere og stærkere. Systemerne bliver klogere og lærer vores kreative processer bedre at kende, hvilket fx gør det nemmere og hurtigere at finde det helt rigtige billede på online billeddatabaser som Adobe Stock.

2. I fuglens perspektiv

Luftens mekaniske fotografer, dronerne, er kommet for at blive. Luftfotografi har nået nye højder indenfor det sidste par år, og i 2017 vil vi i endnu højere grad kunne se, hvordan de nye muligheder har indvirkning på det kreative output. Droner vil bl.a. gøre det nemmere for filmskabere at lave storslåede panoramabilleder af byer, som man fx ser af Københavns skyline i instruktør Fenar Ahmads nye actionfilm, Underverden.

Se også:  3D til kamp mod racisme og miljøsvineri - de stærkeste projekter kåret
3. Digitalt og håndlavet

I en industrialiseret verden, der har teknologiske fremskridt som omdrejningspunkt, er det kun naturligt, at vi vil se en tendens til at gå tilbage til mere traditionelt håndværk. Med et stigende forbrug af tablets og en hurtig udvikling inden for digitale tegneredskaber vil flere benytte sig af klassiske penselstrøg og håndtegnede bogstaver som respons til de polerede digitale linjer og skarpe former.

4. 3D

Værktøjer og apps til 3D-design vokser. Programmerne bliver mere tilgængelige for designerne og forsimpler den kreative proces. Det gør, at flere kan arbejde med 3D og gøre det hurtigere og mere effektivt.

5. Historier skal fortælles på et splitsekund

I 2017 er de visuelle medier i endnu højere grad nødt til at fremprovokere følelser og skabe fortællinger på et øjeblik. Forvent at se flere billeder og korte videoer, der indkapsler fortællingens begyndelse, midte og slutning i en enkelt frame.

Se også:  Adobe lancerer opdateringer til Premiere Pro og Premiere Rush
6. Fanget i gerningsøjeblikket

Tjenesterne Boomerang og Cinemagraph blander video og foto og skaber perfekte loops, der præcist kan indfange et øjeblik i en blanding af stilstand og bevægelse. Det er en kombination af medier, der stadig kan eksperimenteres med og udforskes, og den kommer helt sikkert til at tage endnu mere fart i 2017.

7. Minimalisme

Der vil blive stræbt efter simplicitet og gennemsigtighed. Hvide og simple layouts, der skærer det overflødige fra og sætter fokus på det vigtigste i billedet: indholdet.

8. Mere end overflade

Sociale medier har givet en stemme til hvermand, og kendte personer er ved at blive klar over, at der er efterspørgsel på mere end et ansigt – der skal være et purpose. Se bare på modebladet Vogue, kendt for at skrive om mode og skønhed, der sidste år blandede sig i det amerikanske præsidentvalg med deres offentlige støtte til Hillary Clinton.


TAGS
3D
adobe
teknologi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S