Home » Hi-Fi » Test: Disse bokse giver bedre lyd på farten
Test: Disse bokse giver bedre lyd på farten

Test: Disse bokse giver bedre lyd på farten

Share

Bruger du din smartphone som lydkilde, når du er på farten? Så se, hvordan du kan løfte lydkvaliteten i din hovedtelefon flere klasser – ved at investere i en lille konverter. Vi tester tre af disse fikse DAC’er

Uanset hvor højopløst en streamingtjeneste du modtager musik fra, lyder det aldrig helt så godt i hovedtelefonen, når den er tilsluttet en smartphone, som når den er tilsluttet et egentligt musikanlæg.
Årsagen er mobilens forstærker og konverter, der omdanner det digitale signal til et analogt signal, som hovedtelefonen kan udnytte. Det er ikke fordi, at producenter af smartphones ønsker dårlig lyd, men der er grænser for, hvor meget superteknik der kan hældes ind i en smartphone, hvis den ikke må være tung og hundedyr.
Denne udfordring kan du selv rette op på, hvis du er indstillet på at indsætte en ekstra, lille boks mellem din smartphone og din hovedtelefon. Det er en ekstern digital til analog-konverter, også kaldet en DAC. Boksen skal tilsluttes mobilens micro-USB-indgang i den ene ende og hovedtelefonens stik i den anden ende, og boksen er på størrelse med en smartphone (mange DAC-brugere tager en bæretaske med, så smartphone og konverter er samlet).

Kvalitet skal have plads
USB-DAC’en har kun det ene formål at forbedre lyd, og optimale lydkredsløb fylder desværre en del. De fleste DAC’er kan dekode alle lydformater og endda opskalere dem mere eller mindre godt til højere opløsning. De testede DAC’er gør det godt.
DAC’er er ikke billige, men er du parat til at betale de 1000-3000 kroner, som produkterne typisk koster, honoreres du med en lydkvalitet, der er langt mere dynamisk og detaljeret, end den lyd du er vant til fra en smartphone. Du kan også tilslutte DAC’en til en pc eller til de fleste stereoanlæg, hvor du ligeledes vil opleve et kæmpe kvalitetsløft.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S