Home » Andet » Dine dæk kobler på nettet
Dine dæk kobler på nettet

Dine dæk kobler på nettet

Share

Pirelli er i gang med at lave nogle nye Cyber-dæk, der skulle være i stand til at måle ændringer under kørslen, så man undgår at miste vejgrebet

Nej, de kan faktisk ikke gå på nettet de nye dæk fra Pirelli, men det er tæt på. Billederne viser en lille chip, der limes fast på indersiden af dækket.

Den kan måle lufttryk, temperatur og dermed også vægten på hvert hjul. Energien kommer fra vibrationer i dækket, og det er især meningen, at chippen skal opfange unormale vibrationer og sende besked om dem ud til en sensor i bilen.

Det er første version, som kommer allerede i år. Næste år kommer en mere avanceret version, hvor der skal sidde tre chips i dækket, som kan måle acceleration på lige det sted af dækket.

Se også:  Sommerquiz 5: Prøv din viden om internettets navneregler

Det gør det muligt at måle dækkets vridning og forlængelse og dermed beregne, hvor meget vejgreb det har, og hvor tæt det er på at miste det.

Efterhånden er det meningen, at alle disse oplysninger skal sendes til en computer i bilen. De skal så integreres i hele bilens elektroniske stabilitets- og styringssystem, så bilen bliver bedre i stand til at tage vare på sig selv og dig.


TAGS
Cyber-dæk
Internet
Pirelli

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S