Home » Software » Din nærmeste robot
Din nærmeste robot

Din nærmeste robot

Share

Alt tyder på, at det første sted, vi får rigtige robotter at se, er på hospitaler og plejehjem. Der er allerede last- og budrobotter på vej. Denne robot ser ud til at blive den første, der skal passe på mennesker.

Robotten hedder Kompai og laves af det franske firma Robosoft. Den er beregnet som en hjælperobot til ældre mennesker.

Den kan ikke vaske op eller servere mad, som nogle af de japanske robotter vi tidligere har skrevet om.

Men den kan andre praktiske ting. For det første kan man tale med den, så også mennesker, der ikke har noget som helst kendskab til computere, kan bruge den. Man kalder bare på den: ”Robot!”, så svarer den: ”Ja, hvad kan jeg gøre?”, og så er samtalen i gang.

Se også:  Pas på når du trykker "Jeg er ikke en robot" ...

Du kan for eksempel bede den om at lave en indkøbsliste – den går ikke ud i skabet og kigger, men du kan give den besked om, hvad der skal købes. Denne liste kan den så sende til en købmand som mail.

Eller du kan fortælle robotten, at du ikke har det godt. Det er selvfølgelig en af robottens primære funktioner at overvåge enlige menneskers helbred. Derfor har den mulighed for at stille en række spørgsmål, samle svarene sammen i en mail som så kan sendes til personens læge.

Eller hvis det er mere alvorligt, kan den sende bud efter plejepersonale eller en ambulance.

Det kan virke som en kedelig erstatning for menneskeligt selskab, men undersøgelser har vist, at ældre eller syge mange gange foretrækker at få hjælp fra en robot frem for en fortravlet menneskelig hjælper.

Se også:  Få superkræfter med et hyper-avanceret robotskelet

Hvis man for eksempel er gammel og ikke går særligt hurtigt, så er det bedre at blive fulgt rundt af en robot i stedet for en sygeplejerske, der har travlt og gerne vil videre til noget andet.

Når plejepersonale hjælper, bliver det som regel dem, der bestemmer hvornår, hvordan og hvor hurtigt. Hvis det er en robot, så er det altid den ældre eller den syge, der bestemmer. Det er i længden meget bedre for ens mentale sundhed og selvtillid.
Det er meningen, at Kompai på sigt skal forbedres, så den får arme, syn og mulighed for at udtrykke følelser. Så bliver den i højere grad en social tilstedeværelse.


TAGS
hospital
kompai
robot

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S