Home » NAS » Din egen jukebox på netværket
Din egen jukebox på netværket

Din egen jukebox på netværket

Share

Alle NAS-enheder kan i en eller anden form dele og også
afspille multimediemateriale. Media Hub fra Linksys er en sand
netværksentertainer

Cisco og datterselskabet Linksys tror stærkt på, at udviklingen inden for it fremover er knyttet til netværkstjenester. Og at fokus vil være på, hvilke services den tilknyttede hardware kan understøtte. Med fokus på netværksprodukter og med en fast tro på netværksydelser, har Linksys skabt Media Hub. Den er skabt ud fra devisen, at de understøttede tjenester først og fremmest skal føles fuldstændigt naturlige at anvende.

Bag musikken

Som det indledningsvis antydes, er der her i bund og grund tale om en NAS-enhed, på hvilken det er muligt at dele data. Men navnet Media Hub er velvalgt, da det først og fremmest er tale om en glimrende platform til deling og afspilning af hjemmets multimediefiler på det lokale netværk.

Media Hub NMH405 har plads til to harddiske, men kommer præinstalleret med en 500GB Western Digital GreenPower harddisk. Enheden er holdt i sort plastmateriel med grå flankeringer, det hele virker ganske præsentabelt. På fronten af NMH405 befinder der sig en lcd-skærm, på hvilken status for enheden kan aflæses. Der er desuden på fronten blevet plads til et CF-kortslot, en sd/ms/xd-kortlæser og et downstream usb 2.0-port. På bagsiden befinder RJ45 LAN-stikket sig sammen med yderligere en usb 2.0 downstream-port og resetknappen, hvis enheden mod forventning skulle gå i sort.

Se også:  Her er 10 corona-trends, der er kommet for at blive

Legende let

Linksys NMH405 er legende let at tilslutte, isæt installations cd’en i den computer du ønske at opsætte NMH405 fra. Følg den virtuelt beskrevne installationsproces og slut enheden til din router i et ledigt LAN-stik.

Når strømstikket sættes til enheden booter Media Hubben, og enheden kan så småt tages i brug. Det kan ske, at computeren ikke kan finde Media Hubben på netværket, skulle det ske så tjek Windows Firewall, der garanteret er synderen. Efter at have tildelt et password på 1-32 karakterer og angivet et enhedsnavn samt drevbogstav var enheden klar til brug. Hvis det ønskedes kunne man nu via et menupunkt på installationscd’en angive flere computere, som skulle have adgang til NMH405. Hvis du har en PlayStation3, XBOX 360 eller en anden media-extender kan du streame film fra din Media Hub til dit tv. Har du desuden en UPnP trådløs musik bridge, kan du afspille musikken på Media Hub NMH405 på stereoanlægget derhjemme.

Den spændende del

Efter installation af NTI-backupværktøjet samt importværktøjet, der som standard automatisk fandt og kopierede mediefiler fra computeren over til Media Hubben, var enheden klar. NMH405 påstod, den var konfigureret, hvilket den sjovt nok også var. Nu kunne man tilgå de lagrede mediefiler på NHM405 via Media Browser softwaren. Dertil skulle blot skrives http://MEDIAHUB/ i adressefeltet på computerens browser.

Se også:  Cisco foretager kraftig opgradering af Webex-mødeplatformen

Mediabrowseren er yderst let at anvende. Filerne er delt op i fire hovedgrupper, det drejer sig om musik, fotos, videoer og filbrowser. Disse hovedgrupper er illustreret ved store ikoner, og nedenunder disse befinder der sig kolonner, der viser seneste optagede musik, fotos samt videoer. Ved at klikke på ikonerne for den valgte filtype er det med musik som eksempel muligt at få vist indholdet efter album, kunstner, seneste samt sangtitel. Her kan søges på de enkelte mediefiler og afspilning foretages herfra. Det samme er selvfølgeligt muligt med videoer og fotos.

Det hele virker upåklageligt, og selv om vi ikke havde mulighed for at prøve det, skulle det være muligt at streame tre forskellige HD-film til forskellige lokaliteter i huset samtidigt. Energiforbruget lå i øvrigt på cirka 13,3 watt uagtet om der blev streamet eller ej.


Media Hub NMH405
  • Elforbrug
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Virkeligt spændende produkt. Med Linksys NMH405 er det muligt at rykke musik, film og fotosamlingen online, uden at besværet rykker med. Utroligt let at anvende og meget flot brugerinterface

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Cisco
medieafspiller

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S