Din Uber-konto er 17 gange mere værd end dit kreditkort

Din Uber-konto er 17 gange mere værd end dit kreditkort

Share

Lige nu skal du holde mere øje med misbrug af din Uber-konto end dit kreditkort. I den cyberkriminelle underverden bliver hackede Uber-konti nemlig for tiden handlet til langt højere priser end stjålne kreditkort. Det viser analyser, som internetsikkerhedsfirmaet Trend Micro har lavet af internettets globale sortbørser.

Glem kreditkortet. En af Trend Micros mest overraskende opdagelser er nemlig, at forbryderne på det såkaldte Darknet (den del af internettet, der ikke kan findes med alm. søgemaskiner) er ude på at hacke og sælge din Uber-brugerkonto.

Kreditkort: 1,5 kr. Hacket Uber-konto: 26 kr.

Ifølge Trend Micros analyser bliver stjålne Uber-konti i gennemsnit solgt for ca. 26 kr./stk. på Darknet. Til sammenligning er priserne på traditionelle personfølsomme oplysninger – som fx personnumre – generelt stagneret eller direkte faldet siden 2014. Den type af oplysninger bliver i dag handlet til priser mellem ca. 7-23 kr. i gennemsnit. Til gengæld kan man købe amerikanske kreditkortoplysninger for en gennemsnitspris på kun ca. 1,5 kr. eller ca. 17 gange mindre end en Uber-konto. Gennemsnitspriserne er beregnet ud fra priser fra 5 forskellige undergrundsfora.

“Konkurrencen om køberne er stor på Darknet, og der er en høj grad af specialisering. De kriminelle undersøger, hvilken type data de kan få mest for, og så går de målrettet efter at stjæle netop den type data,” forklarer Jesper Mikkelsen, sikkerhedsekspert, Trend Micro.

Hold godt øje med fantomture på Uber

En af årsagerne til, at hackede Uber-konti er blevet så populære, er, at de giver kriminelle mulighed for at hæve penge for såkaldte fantomtaxature. En kriminel kan opkræve penge for en fantomtur ved at oprette en falsk chaufførkonto og derefter hæve penge for falske ture på de hackede Uber-brugerkonti.

Søger man på hashtagget #uberaccounthacked på Twitter, dukker der masser af eksempler op på Uber-brugere, som klager over, at der er blevet hævet penge på deres Uber-konti for eksotiske køreture, de aldrig har været på.

PayPal- og eBay-konti også i høj kurs

Også stjålne PayPal- og eBay-konti er blevet langt mere værd på Darknet på det seneste. Eksempelvis bliver modne konti (som har en transaktionshistorie på mange måneder eller år) solgt for mere end 2000 kr./stk.

“Modne konti er populære blandt hackere, fordi det er mindre sandsynligt, at mistænkelige transaktioner bliver afsløret,” forklarer sikkerhedsekspert Jesper Mikkelsen fra Trend Micro.

Del denne