Home » Processor » Din næste netbook har AMD-processor
Din næste netbook har AMD-processor

Din næste netbook har AMD-processor

Share

Snart kan dagene være talte for Intel Atom, der får hård konkurrence fra AMDs nye Fusion-processorer, som både er hurtigere og billigere

Intel har domineret netbook-markedet siden dets fødsel i en sådan grad, at de nærmest er eneherskere. Den tid kan imidlertid meget snart være forbi, for AMD lurer lige om hjørnet med deres nye Fusion-serie, som vil byde på strømbesparende processorer, der ser ud til at kunne udkonkurrere Atom’erne på såvel ydelse som pris.

De første modeller er netop sluppet ud til test. Her er blandt andet tale om Zacate-chippen, der netop er rettet mod små bærbare. Den har en hastighed på 1.6GHz, hvilket ikke lyder som noget, der burde jage skræk i de nye dobbeltkernede Intel Atom D510 chips, som ligger i samme prisleje.

Ligesom alle de andre Fusion-processorer kombinerer Zacate imidlertid processor og grafikenhed i samme chip – i dette tilfælde i form af den nye Bobcatapu. Det giver dem et væsentligt forspring i forhold til Intel, og ifølge de seneste test er der ikke noget, der kommer i nærheden af dem indenfor prislejet.

Det kan enten betyde, at du skal satse på at få dig en netbook med AMD-processor, næste gang du køber, eller at Intel må sætte priserne ned på deres Atom-processorer, så de kan konkurrere med de nye vidunderchip. Hvad det så end bliver til, kan det kun være til din fordel.


TAGS
APU
Bobcat
Fusion
intel atom
Zacate

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S