Home » Sikkerhed » Din mail-beskyttelse læser dine kontormails over skulderen
Din mail-beskyttelse læser dine kontormails over skulderen

Din mail-beskyttelse læser dine kontormails over skulderen

Share

På den anden side gælder, at hvis en firmamail bliver kompromitteret, er det nødvendigt at opdatere alle passwords, blackliste alle URL’er og så videre, og det synes de fleste, der har været ude for det, er værre endnu.

Sådan skammer du scammeren ud

Der er nogle simple, men effektive måder, hvorpå du kan skelne scam-mails fra alle andre mails. Scammere kan producere falske logoer og svigagtige hjemmesider, der ligner kendte fimaers til forveksling. Men blot fordi materialet ser overbevisende ud, er det ikke ensbetydende med, at det er, hvad det giver sig ud for.

Scam-mails kan komme fra hvor som helst. Blot fordi de ser ud til at komme fra Danmark og måske også skilter med dansk telefonnummer, en dansk kontaktadresse eller flasher et dansk domæne, kan de sagtens komme fra den anden side af Jorden. Særligt billige tilbud af enhver art og mails stilet ”rette vedkommende” eller ”kære kunde” eller lignende, bør vække mistanke.

Se også:  Rejs sikkert og trygt på ferie

Også mails, der anmoder om at taste personlige oplysninger af enhver art, bør du markere som scam og slette omgående og uden betænkning. Brug ikke tid på som firmaansat selv at tjekke mailen, men overlad det trygt til firmaets sikkerhedsansvarlige it-specialist.

Mails, der opfordrer til at klikke på et link, kan du i reglen afsløre ved at føre musen henover linket eller feltet, som afsenderen ønsker, at du klikker på. På den måde vil du kunne se den url-adresse (Uniform Ressource Locator), som klikket linker til.

I tilknytning til katastrofer ser mange hackere også en god forretning i at sende mails, der opfordrer til at give pengestøtte. Send hellere din støtte til anerkendte hjælpeorganisationer, som du ved eksisterer og er legitime.

Se også:  Mails til de forkerte modtagere kan få store konsekvenser

TAGS
e-mail
It-sikkerhed
online sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S