På den anden side gælder, at hvis en firmamail bliver kompromitteret, er det nødvendigt at opdatere alle passwords, blackliste alle URL’er og så videre, og det synes de fleste, der har været ude for det, er værre endnu.
Der er nogle simple, men effektive måder, hvorpå du kan skelne scam-mails fra alle andre mails. Scammere kan producere falske logoer og svigagtige hjemmesider, der ligner kendte fimaers til forveksling. Men blot fordi materialet ser overbevisende ud, er det ikke ensbetydende med, at det er, hvad det giver sig ud for.
Scam-mails kan komme fra hvor som helst. Blot fordi de ser ud til at komme fra Danmark og måske også skilter med dansk telefonnummer, en dansk kontaktadresse eller flasher et dansk domæne, kan de sagtens komme fra den anden side af Jorden. Særligt billige tilbud af enhver art og mails stilet ”rette vedkommende” eller ”kære kunde” eller lignende, bør vække mistanke.
Også mails, der anmoder om at taste personlige oplysninger af enhver art, bør du markere som scam og slette omgående og uden betænkning. Brug ikke tid på som firmaansat selv at tjekke mailen, men overlad det trygt til firmaets sikkerhedsansvarlige it-specialist.
Mails, der opfordrer til at klikke på et link, kan du i reglen afsløre ved at føre musen henover linket eller feltet, som afsenderen ønsker, at du klikker på. På den måde vil du kunne se den url-adresse (Uniform Ressource Locator), som klikket linker til.
I tilknytning til katastrofer ser mange hackere også en god forretning i at sende mails, der opfordrer til at give pengestøtte. Send hellere din støtte til anerkendte hjælpeorganisationer, som du ved eksisterer og er legitime.