Home » Sikkerhed » Din mail-beskyttelse læser dine kontormails over skulderen
Din mail-beskyttelse læser dine kontormails over skulderen

Din mail-beskyttelse læser dine kontormails over skulderen

Share

6) Falske fakturaer – betalingskrav, der kan være særdeles troværdigt udført og gerne følges op af trusler om RKI, politianmeldelse og tårnhøje strafrenter, hvis du ikke punger ud straks. Som regel lønner det sig at ringe til det firma, kravet giver sig ud fra at være fra, og så vil du nok blive klar over, at de aldrig har sendt dig nogen rykker.

7) Ud af det blå – scam-mails, som du modtager fra personer eller ”firmaer”, der tilbyder lukrative forretninger, investeringer i bitcoins, staldfiduser eller en livspartner. Navnlig det sidste lokker mange, og forbryderne i den anden ende er gode til at opbygge et troværdigt tillidsforhold mellem dig og den eventuelle ”livspartner”.

8) Nigeria Scam – gammel kending, hvor en fremmed advokat eller velstående fyrste, lige har brug for at overføre en lige så fyrstelig sum fra en oversøisk bank til sin egen med din mellemkomst. Det kræver kun dine egne kontooplysninger, men du bliver tilsvarende fyrsteligt belønnet til tak. Lover de.

9) Chefens ordre – her udgiver hackerne sig som virksomhedens chef eller direktør og sender mails ud til regnskabsafdelingen med pålæg om straks at overføre et givet beløb til en falsk modtager (CEO scam). Ifølge Internet Crime Complaint Center (IC3) kostede denne scam-metode alene i 2018 internationale virksomheder hele 1,3 mia. dollar.

Se også:  Farlige e-mails sniger sig gennem sikkerhedsfiltret

10) Betal eller – her truer hackere med at offentliggøre private og meget følsomme oplysninger med mindre de modtager en løsesum i bitcoins. Som oftest skyder hackerne blot i blinde, men nogle føler sig truffet og bliver nervøse. Denne form for scam-mails synes dog at være på retur i takt med, at bitcoins er faldet i værdi.

[/su_box]
1 mia. mails om dagen

Men der kommer ustandseligt nye trusler, der nødvendiggør nye modspil fra sikkerhedsfirmaerne. For eksempel har hackerne på det seneste fået en nyttig foræring i form af bitcoins og andre betalingsformer, der generelt gør svindel nemmere at udføre og sværere at spore.

Dertil kommer mail-angreb bestående af tekst alene uden links eller vedhæftede filer, og det er unægtelig svært at bekæmpe den slags angreb ved at advare mod links og fjerne vedhæftninger. Det er derfor ofte nødvendigt med en vis menneskelig indblanding for at omstille og tilpasse algoritmerne.

Se også:  Slut med at krænke medarbejdere når it-sikkerheden testes

Hatem Naguib fra sikkerhedsfirmaet Barracuda Networks fortæller om deres specielle cloud-baserede machine learning-algoritme Sentinel, at de anvender algoritmer, der fletter sig ind i Office 365 (en udbredt cloud-udgave af den kendte officepakke) og på den måde fanger trusler i mails, som almindelige filtre ikke finder.

Lidt mere munter oversigt over, hvordan du garderer dig mod mail-angreb.

Barracuda Sentinel kombinerer tre effektive delelementer i form af kunstig intelligens (der stopper spear fishing i realtime), en API-baseret arkitektur (der indprenter sig tidligere kommunikationsmønstre og tager ved lære af det) samt DMARC authentication (der beskytter din mailsikkerhed og dermed også sikrer dit firmas omdømme og troværdighed).

Sentinel gennemgår en mia. mails om dagen og giver dem point efter grad af mistænkelighed på baggrund af hvert givet klientfirmas kommunikationsform. Hvis eksempelvis en medarbejders mail bliver sendt uden for normal arbejdstid, eller hvis sprogbrugen tydeligt afviger fra medarbejderens normale profil, scorer mailen højere, og den kunstige intelligens udsender straks en advarsel til såvel modtageren som den mailansvarlige administrator.

Men selv om danske virksomheder ifølge branchefolk generelt er gode til at informere deres medarbejdere om disse sikkerhedsforanstaltninger, kan det godt udløse en gråzone, hvor medarbejderne kan føle sig overvågede.

TAGS
e-mail
It-sikkerhed
online sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S