Home » Hjemmeunderholdning » Din gamle Ghettoblaster kan være guld værd for denne samler
Din gamle Ghettoblaster kan være guld værd for denne samler

Din gamle Ghettoblaster kan være guld værd for denne samler

Share

Kan du huske den ikoniske ghettoblaster fra Madonnas musikvideo ’Hung Up’? Magnus har en ghettoblaster magen til – og den er blot en ud af mere end 100 ghettoblastere, der bor hjemme hos Magnus

A blast from the past. Det må Magnus’ samling af ghettoblastere fra 80’erne siges at være. 30-årige Magnus Klint Sørensen har fyldt sit hjem i Hørning med mere end 100 kodylfede ghettoblastere.

Men hvad dælen er fidusen med at have så mange ghettoblastere stående? De fleste køber formentlig et anlæg udelukkende for lydens skyld – men ikke Magnus. Han er i stedet fascineret og betaget af den æstetik, de retro ghettoblastere har. Kom med en tur tilbage i tiden, når vi tager et nærmere kig på Magnus’ samling af ghettoblastere fra 80’erne. Det skriver DBA Guide.

Det synes Magnus’ kæreste om samlingen

At flytte sammen med sin kæreste kan være lidt af en udfordring – særligt idet begge parters ejendele skal bo under samme tag. Hvad Magnus’ kæreste synes om at flytte samme med Magnus og over 100 ghettoblastere, kan du finde svar på her.

– Jeg havde min samling før, jeg lærte hende at kende. Så hun har altid vidst at det var en del af pakken, fortæller Magnus til DBA Guide.

Men uanset om man er til retro lydanlæg eller ej, kommer man ikke uden om at en samling af så mange ghettoblastere er pladskrævende og ikke mindst iøjnefaldende.

– Min kæreste er ret fantastisk. Hun har fuldt ud accepteret, at det er en ret stor del af mig, siger Magnus smilende.

1.500 kr. vurderer Magnus, at denne JVC-ghettoblaster er værd. Foto-DBA Guide.

1.500 kr. vurderer Magnus, at denne JVC-ghettoblaster er værd. Foto-DBA Guide.

Den store samling af ghettoblastere fylder godt i parrets hjem i Hørning, men heldigvis er alle familiemedlemmerne nede med de retro lydanlæg. Selv parrets datter på bare to år udviser stor interesse i de knappefyldte apparater.

Se også:  Du troede de var væk? Men de findes stadig!
’Det var det bedste køb, jeg har lavet nogensinde’

Det kan være lidt af en udfordring at opstøve ghettoblasters fra 80’erne, da de jo har en del år på bagen og naturligvis skal købes brugt. Magnus går derfor ofte på jagt på online genbrugssider og loppemarkeder.

Efter at have brugt oceaner af tid på at bladre igennem billeder på nettet af ikoniske ghettoblastere, ved Magnus lige præcis, hvad han skal kigge efter, når han er på ghettoblaster-jagt.

På et loppemarked spottede Magnus den største ghettoblaster JVC har lavet – nemlig en JVC RC-M90. Før Magnus kunne købe radioen, skulle sælger dog lige have salget godkendt af sin far, hvilket gav Magnus en anelse svedige håndflader.

Magnus' trådløse pladespiller er et stykke teknik for sig. Foto-DBA Guide.

Magnus’ trådløse pladespiller er et stykke teknik for sig. Foto-DBA Guide.

– Så kommer faren. Det er sikkert hans fra barndom og han ved godt, hvad det her koster, fortæller Magnus til DBA Guide.

Til Magnus’ store glæde havde den monstrøse ghettoblaster stået uberørt hele weekenden, og farmand var derfor villig til at sælge den for blot 100 kr. Det viste sig at være lidt af et scoop, da Magnus vurderer, at han vil kunne sælge den for ca. 3.000 kr.

Se også:  Du troede de var væk? Men de findes stadig!

De vildeste ghettoblasters i samlingen
Selvom samtlige ghettoblastere i Magnus’ samling fremstår særdeles iøjnefaldende i vores tid, hvor radioer og højtalere skal være så minimalistiske som muligt, er der alligevel nogle, der skiller sig ud fra mængden.

Diskolys skal der til. En ghettoblaster mangen til blev brugt i Madonnas musikvideo 'Hung Up'. Foto-DBA Guide.

Diskolys skal der til. En ghettoblaster mangen til blev brugt i Madonnas musikvideo ‘Hung Up’. Foto-DBA Guide.

I samlingen gemmer sig en udgave af den ikoniske ghettoblaster, Madonna svinger hofterne til i musikvideoen ’Hung Up’. Denne ghettoblaster kan ikke kun spille musik. Den har også indbygget diskolys, der med garanti sætter gang i hvert et dansegulv.

Blandt de største ghettoblasters i samlingen er Magnus’ transportable pladeafspiller fra Sharp. Midtersektionen fungerer som en stor vertikal pladespiller med en pickup på begge sider af pladen, så du aldrig behøver at vende pladen om.

– Den er mere avanceret end min stationære pladespiller, fortæller Magnus grinende til DBA Guide.

Sådan fik Magnus interesse for ghettoblastere

Vi skal en tur tilbage til Magnus’ gymnasietid. Det er nemlig her hans interesse for ghettoblastere startede. Magnus og to af hans venner havde sat sig for at lære at breakdance – og det krævede naturligvis det helt rette udstyr. Vennerne fik hver især til opgave at anskaffe en del af det nødvendige udstyr. Kan du gætte, hvad Magnus skulle skaffe?

Den ene af vennerne skulle anskaffe køkkenlinoleumsgulv, de kunne bruge til at breakdance på. Den anden skulle købe hvide knophandsker. Og Magnus skulle skaffe en ghettoblaster, så de kunne danse til den helt rigtige lyd. Derefter greb det om sig – og i dag er Magnus’ hjem fyldt med mere end 100 retro ghettoblasters.

Eksempler på værdifulde ghettoblastere:
  1. Ghettoblaster fra JVC, RC-M90. Købt for 100 kr. Værdi ca. 3.000 kr.
  2. Ghettoblaster fra JVC, RC-550. Købt for 300 kr. Værdi ca. 1.500 kr.


TAGS
båndoptager
ghettoblaster
kassettebånd
retro

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S