Home » Sikkerhed » Din DNA-profil en guldgrube for cyberkriminelle
Din DNA-profil en guldgrube for cyberkriminelle

Din DNA-profil en guldgrube for cyberkriminelle

Share

Med et par hurtige museklik kan du udforske dit ophav, få informationer om potentielle sygdomsrisici og lokalisere ukendte slægtninge. Men de cyberkriminelle ligger på lur – klar til at tage din DNA-profil som gidsel. Er uheldet ude, kan det blive rigtig dyrt

Ny teknologi har givet flere muligheder for hurtigt at finde ud af, hvordan ens slægtstræ ser ud – og antallet af tjenesteudbydere, der tilbyder slægtssøgning, bliver stadig flere.

Du slipper nu for at skulle gå på biblioteket for at få informationer om dit ophav, men samtidig er der en stor risiko ved, at personlige informationer gemmes på nettet.

Vi har set flere eksempler på, hvad der kan ske, når cyberkriminelle får fat i informationer fra DNA-tjenester, deriblandt den offentligt omtalte læk, som sidste år ramte tjenesten My Heritage, hvor 92 millioner kontooplysninger kom på afveje.

Se også:  Cybersikkerhed er godt – men cyber resilience er bedre
Tab på millioner

”Med dette angreb fik hackere adgang til at tage DNA-profiler som gidsel med det formål at sælge dem tilbage til brugerne. Det blev en øjenåbner for branchen. Pludselig forstod man, hvorfor cyberkriminelle var så interesserede i DNA-oplysninger”, siger Fredrik Möller, der er Nordisk chef hos Proofpoint.

At tage følsomme oplysninger som gidsel er en velkendt metode blandt cyberkriminelle og noget, der er sket utallige gange de seneste år. Blot i år kan nævnes Norsk Hydro, som led et tab på mange millioner, efter at cyberkriminelle havde skaffet sig adgang til følsomme data.

Fredrik Möller fortæller, at det er umuligt at undgå, at risiciene bliver større i takt med, at vi begynder at uploade stadig flere informationer om os selv på nettet.

Se også:  Cybersikkerhed er godt – men cyber resilience er bedre

”Informationerne, der stjæles ved hændelser som disse, anvendes f.eks. til at udsende skræddersyede mails til dine bekendte for på den måde at få adgang til endnu flere oplysninger. Jo mere de cyberkriminelle ved om dig, desto større er risikoen for, at du bliver udsat for pengeafpresning. Derfor bør du tænke dig om en ekstra gang, inden du sender din DNA-profil til en virksomhed”.


TAGS
Cyberkriminalitet
dna

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S