Home » Bilen » Din bil er allerede intelligent
Din bil er allerede intelligent

Din bil er allerede intelligent

Share
Lille dims med stor virkning

En få centimeter lang enhed, Telia Sense Car, kan med et slag flytte en ordinær bil flere år ud i fremtiden. Den fungerer som et hotspot, der blandt andet kan sikre Wi-Fi-adgang til alle i bilen – og meget, meget mere.

Enheden tilsluttes bilens OBD-port, der er det stik, som mekanikere bruger, når en bil skal tjekkes. Alle de informationer, som mekanikeren kan få fat ad den vej, kan du nu også se – nemlig via en app på din smartphone.

Dermed er bilen pludselig end del af IoT – Internet of Things – og så er farfars gamle Ford Mondeo fra 2003 pludselig ret moderne. Eftersom forskellige bilmærker ikke sender de samme informationer videre gennem OBD-porten, virker enheden en anelse forskelligt alt efter, hvilken bil den er tilsluttet.

Den lille enhed tilsluttes bilens OBD-port. Derefter kan man blandt andet med en app lokalisere bilens placering.

Telia Sense kan også bruges ved parkering, og den kan fortælle dig om bilens tilstand. Med en app på din mobiltelefon og Telia Sense monteret i bilen kan du altid på mobilskærmen se, hvor bilen holder parkeret. Og du kan sende en rutevejledning, hvis nogen skal låne din bil.

Se også:  Nemmere at komme over Storebælt fra på mandag - ny betalingsteknologi

Samtidig er appen integreret med parkeringstjenester, herunder den populære EasyPark, som du blandt andet kan benytte i Københavns kommune. Det særlig smarte ved at kombinere Telia Sense med EasyPark er, at du ikke behøver åbne EasyPark-appen for at afslutte en parkering. I samme øjeblik bilen er i bevægelse, afbrydes din parkeringstid.

Telia Sense Car kan også give besked hvis der er indbrud i bilen, hvis motorfejlslampen er tændt, hvis motoren startes af andre end dig selv, hvis bilbatteriet er ved at være tomt, hvis det er tid til at skifte til sommer- eller vinterdæk eller køre til syn – eller hvis enheden bliver fjernet fra bilen.

Se også:  Fords varebiler kan nu også køre på madolie

Beskederne genereres på baggrund af data fra bilens OBD-port, fra den lille enheds indbyggede GPS og fra accelerometret, der registrerer rystelser fra for eksempel en bildør, der brækkes op.

TAGS
Bil
Fremtidens biler
intelligent bil

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S