Home » Bilen » Din bil er allerede intelligent
Din bil er allerede intelligent

Din bil er allerede intelligent

Share

… eller også kan den nemt blive det. Alle taler om selvkørende biler, men bilerne bliver i disse år forandret på mange andre måder. Meget af teknologien er endda tilgængelig her og nu

Du behøver ikke sidde med hænderne på rattet og vente på, at din næste bil byder på intelligente features. Allerede i dag findes der en række teknologier, som du enten kan købe med det samme eller om ganske kort tid.
Mange af de nye muligheder udnytter trådløs netværk. for eksempel den opsigtsvækkende Telia Sense Car. Du kan kort sagt give den gamle ”kasse” en række af de funktioner som biler, der løber af produktionsbåndet lige nu, bliver solgt på. 

Film din kørsel

Tape din gamle iPhone fast til forruden, download appen Carcorder (måske i omvendt rækkefølge) og voila: Du er nu klar til at dokumentere præcist, hvor råddent alle de andre kører i trafikken. Carcorder fungerer som et bilkamera (også kaldet et dashcam) og optager video ud gennem forruden med angivelse af tid og sted og er fortrinsvist beregnet som dokumentation i forsikringstvister.
Men du kan selvfølgelig også bruge den til at bidrage til de mange YouTube-compilations med flyvende biler, sammenstød, sindssyge overhalinger, road rage og ”det var pokkers”-
videoer (søg under ”dashcam”). Eller til at gense en smuk køretur ad yndlingsmotorvejen.

Se også:  Københavns centrum slap for titusindvis af biler under Tour de France
Få en dialog med GPS’en

Du er vant til, at din GPS taler til dig. Men du kan også tale til den. Garmins topmodeller leveres i dag med stemmeaktiveret navigation, så det ikke længere er nødvendigt at tage hænderne fra rattet eller holde ind til siden for at taste en ny destination. Du siger blot: “Nærmeste kasino” eller “Michelin-restaurant”, og så foreslår GPS’en destination og rute.

Automatisk kørebog

Hvis du har brug for at holde en kørebog ajour, slipper du i dag for papir og kuglepen. En af de moderne løsninger er GPS-baseret: Carlog registrerer, hvor du har kørt til og fra og hvornår. Og kørebogen er en app, som er godkendt af skatte-myndighederne.

Se også:  Sådan sikrer du at bilbatteriet er i topform til vinteren
Gør bilen selvkørende

Kameraer på taget og små motorer ved rattet og pedalerne kan forvandle en konventionel bil til en selvkørende bil. Det er i hvert fald, hvad der hævdes i reklamerne til det amerikanske produkt Cruise RP-1: En autopilot-funktion til motorvejskørsel i dagtimerne, der holder hastigheden, følger med vejbanen og bruger radar til at holde sikker afstand til andre biler.

Der er dog lige et lille aber dabei: Produktet er indtil videre kun tilgængeligt i Californien og kan kun installeres på Audi A4 eller S4. Men den slags vil vi snart se herhjemme.

TAGS
Bil
Fremtidens biler
intelligent bil

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S