Home » Kamera » Digitalt kamera i retroklassen!
Digitalt kamera i retroklassen!

Digitalt kamera i retroklassen!

Share

Retro er blevet in – se bare omkring dig. Det er alle
vegne og i mange produkter. Fiat har genlanceret deres Fiat 500 bil, og nu er
turen også kommet til det digitale kamera.

Olympus er kommet med et helt nyt kompakt kamera, der er inspireret af design fra Olympus Pen kameraet fra 1959! Det vil sige et såkaldt søgerkamera – ikke spejlrefleks, men som har udskifteligt objektiv.

Man bruger således LCD-skærmen med såkaldt Live View, som betyder, at du ser ud gennem objektivet og kan justere, som du har lyst. Det er set før i et Panasonic kamera, som da også bruger samme teknik som det nye Olympus E-P1. Det er Micro Four Thirds som er en miniudgave af samme åbne, digitale standard, som Olympus bruger i deres DSLR kameraer.

[pt id=’2003383′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Bagsiden har få knapper og en 3” stor LCD-skærm. Vi savner en analog søger nu kameraet er i retrodesign.”‘]

Bagsiden har få knapper og en 3” stor LCD-skærm. Vi savner en analog søger, nu kameraet er i retrodesign.

Skift objektivet ud

Det kompakte kamera er altså usædvanligt ved ikke at være DSLR, men at du kan udskifte objektivet. Det er spækket med alle de features, du forventer af et moderne kompakt kamera. Herunder en hurtig billedprocessor og mange forskellige motivprogrammer. Opløsningen er 12,3 megapixel, og der kan filmes i HD-opløsning. LCD-skærmen er hele 3” stor, men der er ikke en analog søger. På dette punkt er det ikke helt tro mod den originale Pen-model. Navnet Pen kommer i øvrigt fra, at man i 1959 ville lave et kamera, som var lige så let at bruge som en pen til at skrive med.

Den fås med et 28-84 mm objektiv eller et med fast brændvidde på 35 mm. Begge tal er omregnet til 35 mm. Prisen med et zoom objektiv er små 6.000 kroner. Der vil også kunne bruges objektiver fra Panasonic og fra DSLR kameraer med Four Thirds teknologi med adapter.

[pt id=’2003384′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Så er der dømt retro. Men Pentax Pen E-P1 kameraet er helt moderne og har udskifteligt objektiv.”‘]

Så er der dømt retro. Men Pentax Pen E-P1 kameraet er helt moderne og har udskifteligt objektiv.


TAGS
Digitalkamera
E-P1
Olympus

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S