Home » AOD Pro » Digitaliseringen accelereret med 10 år under pandemien – virksomheder kæmper med at holde trit
Digitaliseringen accelereret med 10 år under pandemien – virksomheder kæmper med at holde trit

Digitaliseringen accelereret med 10 år under pandemien – virksomheder kæmper med at holde trit

Share

På trods af fokus på digitalisering under corona-pandemien har virksomheder svært ved at følge med væksten. Det er ikke så underligt, hvis man skal tro en ny undersøgelse, for udviklingen har taget et gigantisk spring fremad

Under corona-pandemien blev virksomheder i hele verden tvunget til at have et knivskarpt fokus på digitaliseringen for at sikre vækst og holde fast i omsætningen. Det gjaldt ikke mindst i detailhandlen, men helt uden problemer har det ikke været.

En ny rapport fra tech-virksomheden Endava, der har taget temperaturen på digitaliseringen på tværs af forskellige brancher i ni lande, herunder Norden, viser, at der stadig er store huller i virksomhedernes arbejde med digitaliseringen.

Se også:  Pas på fupmails om corona: Hackere udnytter Covid-19

Rapporten fastslår blandt andet, at vanskeligheder med at følge med detailvæksten opfattes som den største risikofaktor, mens nye forventninger fra forbrugerne samt tele- og hybridarbejde betragtes som de næststørste risici.

Et spring på 10 år

Men samtidig har pandemien skubbet markant til digitaliseringen for de nordiske virksomheder. I rapporten vurderer Endava, at digitaliseringen er accelereret med 10 år, og at en hurtig digital indsats har været forudsætningen for at holde hovedet over vandet under pandemien.

87 procent af de nordiske respondenter var hurtige til at reagere under pandemien og fik fremskyndet digitaliseringen af deres virksomhed. Samme andel mener, at den digitale transformation de har været igennem, er accelereret med hele 10 år, på grund af de hurtige teknologiske ændringer de har foretaget.

Se også:  Ny lyntest kræver kun et pust og giver svar på to minutter

”Pandemien har tvunget virksomheder til at gentænke forretningen og ændre deres it-miljøer nærmest natten over. Selv om pandemien så småt er drevet over, fortsætter den digitale acceleration altså, og vi gør klogt i at holde fast i det nye digitaliseringsparadigme, den har givet os,” forklarer Philip Carl, nordisk chef hos Endava.

Undersøgelsen med i alt 1000 deltagere er udført via onlinespørgeskemaer i ni lande, der tæller Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland, USA, Storbritannien, Australien og Singapore.


TAGS
corona
detailhandel
digitalisering
pandemi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S