Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Digitale billeder skal i digital ramme!

Datatid har testet to digitale fotorammer, som kunne blive den oplagte julegave til dem, du vil dele fotominder med.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Når du har et digitalt kamera, skal du også kunne vise dem digitalt, og når det nu ikke er specielt hensigtsmæssigt rent praktisk eller økonomisk at have computeren eller tv’et med kortlæser tændt hele tiden, ja, så kan du enten printe de digitale pletskud ud og sætte dem i ramme eller investere i en digital fotoramme.

Rent teknisk er der tale om en LCD-skærm med indbygget kortlæser og en minichip, til at varetage det hele. I princippet er det genialt både i praksis og i teorien.

De kan vise mange forskellige billeder og endda et diasshow, så du hele tiden får skiftet billede. Det kan endda foregå med forskellige overgange. Mange kan også afspille filmklip!

I teorien burde de også kunne vise dine billeder bedre end på papir, da der jo er tale om at se billedet med lys bag og ikke med indirekte lys som med et fotografi. Men holder de i praksis, og er de pengene værd?

Med i prisen skal du jo lægge prisen på at have den tændt – har du den tilsluttet strøm bare 6-7 timer om dagen, kan det hurtigt løbe op i mange hundrede kroner hvert år. Så tjek lige strøm- og standbyforbrug, inden du køber.

Standbyforbruget skal være tæt på nul – højst 0,5 watt. I brug skal de helst ikke ligge over seks watt. Nogle modeller ligger nærmere de 10 watt!
Vi har håndplukket to modeller, som har hver deres force.

Philips er en luksusløsning, som er blandt de flotteste og bedste på markedet.

Den er som Samsung kun 8” stor, men kvaliteten er rigtig god. Billederne står flot og neutralt, men også med en dybde i billedet som er meget betagende.

Den er let at bruge – i vanlig Philips-stil er brugervenligheden i top. Til gengæld skal du trykke lidt hårdt på knapperne, før de reagerer. Og det kan du komme til mange gange, da Philips tilbyder mange funktioner, så du altid kan se billederne på en ny måde så at sige.

Den har hele 128 MB hukommelse indbygget, så der er mulighed for at lagre det meste af ferien. Den autoroterer selv billederne, så de vender den rigtige vej, og du kan bede den om at tænde og slukke på bestemte tidspunkter.

Selvom Samsung er billigere end Philips, har den et par features, som banker den: Trådløst netværk og batteridrift

Det er ret smart – du kan streame direkte fra din pc til skærmen. Det kræver lidt opsætning men det er derefter meget let.

Billedkvaliteten er god – men har ikke den dybde i farverne, som vi ser hos Philips. Dertil er betjeningen heller ikke så god – brugervenligheden kunne være bedre. Du skal bladre for meget i menuer, og de er ikke altid helt logiske.

Batteridriften er en rigtig god feature hos Samsung, men desværre holder den reelt kun omkring en time, og så er der ikke meget fidus i det.

Og da slet ikke når strømforbruget er dobbelt så højt som hos Philips. Faktisk over 13 watt – som selvfølgelig skyldes, at den oplader batteriet