Home » Erhverv » Digitale teknologier er EUs dynamo
Digitale teknologier er EUs dynamo

Digitale teknologier er EUs dynamo

Share

EU-Kommissionen præsenterede for nylig sin strategi for ”A Digital Single Market for Europe”. I Danmark er IT-Branchen ikke i tvivl om vigtigheden af et harmoniseret og ensartet digitalt indre marked

”For at kunne konkurrere med USA og Asien på den globale markedsplads, skal vi hurtigt kunne udvide vores hjemmemarked fra 5 til 500 milli-oner potentielle kunder. Ellers har vi ikke grundlaget for at blive stærke nok i den internationale konkurrence,” siger Cecilia Bonefeld-Dahl, formand i IT-Branchen, i en pressemeddelelse.

Det digitale Europæiske marked er hjørnestenen for den fremtidige mulige vækst i Europa og i Danmark. Derfor skal både EU og de enkelte 28 lande rykke hurtigt med hensyn til at harmonisere regler og rammevilkår, så virksomhederne får mulighed for at udnytte deres potentiale.

Se også:  EU lægger pres på Apple: Nu skal alle bruge USB-C

”Når teknologiens vinde blæser, handler det om at bygge vindmøller, der udnytter energien i stedet for læhegn, der beskytter lokale interesser,” siger Cecilia Bonefeld-Dahl.

Fremtidens Google eller Facebook skal komme fra Europa

I Danmark trak det store overskrifter, da endnu et dansk selskab, Endomondo, i februar blev solgt til et amerikansk selskab. Et ofte set scenarie for succesfulde virksomheder, der bliver nødt til at kigge på f.eks. USA, hvis de gerne vil vokse sig større.

”Danmark og Europa skal have sine egne kæmpesuccesser som Google, Apple og Facebook. Men vi mangler bedre adgang til kapital, så start-ups hurtigere kan vokse og blive globale spillere. Her skal EU gøre det mere attraktivt at investere i vækstpotentialer,” siger Cecilia Bonefeld-Dahl.

Se også:  EU lægger pres på Apple: Nu skal alle bruge USB-C

825.000 ledige it-jobs i 2020

EU slår i strategien fast, at der ikke uddannes nok it-specialister i Europa. EU forventer derfor, at vi i 2020 vil have 825.000 ledige it-jobs, fordi der ikke er lagt en strategi på dette område endnu.

”Sidste år måtte næsten hver 3. it-virksomhed i Danmark helt opgive at besætte it-stillinger, da de ikke kunne finde personer med de rette kompetencer. Og det problem bliver kun større i fremtiden, hvis vi ikke hurtigt får udarbejdet en fælles strategi på dette område,” slutter Cecilia Bonefeld-Dahl.


TAGS
EU kommissionen
IT arbejde

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S