Home » Erhverv » Den digitale leder tager ansvaret
Den digitale leder tager ansvaret

Den digitale leder tager ansvaret

Share

Jobbet som Chief Digital Officer er blevet stadig mere udbredt, og tendensen er tydelig i de helt store virksomheder

Over de senere år, er der opstået flere nye jobbeskrivelser inden for it-verdenen. En er DPO – Data Protection Officer – som er relevant i forbindelse med indførelse af den nye persondataforordning. En anden er CDO – Chief Digital Officer – der har ansvaret for den digitale transformation i virksomheden.

Knap hver femte af verdens top 2500 børsnoterede virksomheder har således ansat en sådan digital leder, hvilket er en tredobling i forhold til sidste år. Det viser en ny undersøgelse af den digitale leders rolle foretaget af PwC’s globale strategiteam.

Se også:  Menneskeligt set: Kryptiske valutaer

En Chief Digital Officer er defineret som den leder, der uanset titel har fået til opgave at implementere virksomhedens eller forretningsenhedens digitale mission, og dem er der altså blevet mange flere af, viser undersøgelsen.

”I forhold til sidste år er der sket mere end en tredobling af antallet af CDO’er. Dermed er der ikke blot tale om et modefænomen, men en tendens, der er kommet for at blive. Lige så interessant er det, at 60 procent af de digitale ledere, som vi har identificeret i vores seneste undersøgelse, er blevet ansat inden for de sidste to år,” siger Jesper Vedsø, der er partner i PwC.

CDO’ens rolle er pr. definition transformerende. Det betyder, at enhver, der påtager sig den rolle, skal kunne balancere de gamle teknologier med den nye, tekniske ekspertise med en forståelse for interne mekanismer i organisationen samt en vision for virksomhedens fremtid, der også er på linje med virksomhedens mangeårige mission, mener Jesper Vedsø.

TAGS
arbejdsmarked
finans
virksomhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S