Home » Hovedtelefoner og højttalere » Digital hi-fi-forstærker med computertække
Digital hi-fi-forstærker med computertække

Digital hi-fi-forstærker med computertække

Share

Det bedste fra begge verdener: Pioneer A-70 kommer i 1970’ernes klassiske hi-fi-design og kan trække de sidste detaljer ud af musikken på en pc. Men lp’er klarer den også!

Pioneer har bygget fedt hi-fi, siden din far – eller bedstefar – var ung. Mens nogle audio-brands helt har solgt deres sjæl til surround- og mikrosystemer, har Pioneer holdt fast ved traditionelle stereokomponenter som en del af deres sortiment.

Med tiden er designet blevet stadig mere retro, men tag endelig ikke fejl: Især i alufinish ligner A-70 forstærkeren noget fra 1970’erne, men ud over de traditionelle audiokilder er den skabt til at ride på tidens stærkeste trends. Den har en USB-indgang til at sikre den bedst mulige gengivelse af downloadet og streamet musik fra en computer. Og så har den en seriøs indgangsforstærker til en pladespiller.

Alt ved det gamle

Denne forstærker har ikke alene bas-, diskant- og balanceknapper, men også attenuator og loudness, der blev erklæret dårlig stil, længe inden det blev smøgernes tur. Loudness er en funktion, som skruer op for bassen, når styrkeniveauet dæmpes, og kompenserer for ørets medfødte egenskaber. Pioneer løser denne opgave på en elegant og diskret måde, der som regel er en gevinst for lyden.

Den mest interessante indgang på A-70 er USB-b-terminalen på bagpanelet. Den er beregnet til at modtage musik direkte fra en pc – helt uden om de audiokredsløb, som Microsoft og Apple m.fl. har beriget verden med.

Denne USB-forbindelse er asynkron, hvad der kort fortalt eliminerer timing-problemer mellem pc’en for forstærkeren, så lyden ikke bliver uklar og fed i bassen. A-70 har også en digital (koaksial) indgang, men glem alt om Wi-Fi, apps og digital streaming.

Vil du bruge en smartphone eller tablet som kilde, må du klare dig med de analoge indgange, som der heldigvis er rigeligt af.
Den ideelle pc til A-70 er en bærbar, som bør stå lige ved forstærkeren. En model uden støjende harddisk eller blæser vil naturligvis være at foretrække.

Moderne effektforstærker

Selve kraftværket er en ”digital” Klasse-D effektforstærker med teknologi fra International Rectifier, og kan drive praktisk talt enhver højttalerbelastning. Effekten opgiver Pioneer til 90/65 W/kanal i henholdsvis 4 og 8 ohm.

I snart mange år har Pioneer samarbejdet med AIR Studios i London. Japanerne har leveret en del grej til monitorbrug, og englænderne har lyttet sig frem til forbedringer på komponentniveau. De indbyggede D/A-konvertere er fra ESS og arbejder med 32-bit/192 kHz opløsning – perfekt til det stigende udvalg af musikfiler med høj opløsning.

[pt id=’2028951′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”I alufinish er der 1970’er retro over Pioneer A-70 men udvalget af indgange er øget med (asynkron) USB og koaksial digital.”‘]

I alufinish er der 1970’er retro over Pioneer A-70, men udvalget af indgange er øget med (asynkron) USB og koaksial digital.

Højttalere til livsnydere

Hvilke højttalere sætter man sammen med en A-70 forstærker? Pioneer har en EX-reference-serie med teknologi fra deres professionelle TAD (Technical Audio Devices) monitorer.

Disse modeller har et stærkt kontrasterende forhold mellem pris og WAF (Wife Acceptance Factor), så i stedet har jeg fulgt firmaets råd og lyttet til et par små S-A4SPT.

[pt id=’2028952′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Pioneer S-A4SPT er en meget lille hi-fi-højttaler. Bas/mellemtonen med kevlar-membran er 10 cm i diameter.”‘]

Pioneer S-A4SPT er en meget lille hi-fi-højttaler. Bas/mellemtonen med kevlar-membran er 10 cm i diameter.

De rækker til et mindre rum og civiliseret musik ved nabovenlige niveauer.
Lyden fra A-70/S-A4SPT-kombinationen hælder mod den lyse side, og det er ikke mindst forstærkerens skyld. Med førsteklasses materiale via USB er gengivelsen overordentlig klar og detaljeret med et skønt perspektiv. Mangler du et argument for mp3 i høj kvalitet så lyt her!


Pioneer A-70 forstærker
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

Pioneer A-70 er en hi-fi-forstær-ker til entusiaster, som spiller alt fra downloadet/streamet indhold til lp’er og ikke vil gå på kompromis med lydkvaliteten. Den forholdsvis høje pris skyldes en unik kombination af kostbare komponenter og en mekanisk konstruktion, der sjældent opleves i grej i en trods alt betalelig klasse.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Pioneer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S