Home » Router » Devolo Magic 2 Wi-Fi Multirum-kit [TEST]: Mesh-baseret Wi-Fi via strømnettet
Devolo Magic 2 Wi-Fi Multirum-kit [TEST]: Mesh-baseret Wi-Fi via strømnettet

Devolo Magic 2 Wi-Fi Multirum-kit [TEST]: Mesh-baseret Wi-Fi via strømnettet

Share

”Magic” er navnet på en ny PLA-produktfamilie fra Devolo – det tyske firma, som har en stor del af æren for, at datatransmission via strømnettet kan gøre et helt hjem opkoblet på en nem og hurtig – men ikke nødvendigvis billig – måde

Mesh er en fantastisk teknologi, når et helt hjem skal have væg-til-væg Wi-Fi-dækning og internetadgang helt ude i krogene. Man tager to, tre eller flere trådløse routere, placerer dem strategisk og bingo – alle familiens smarte enheder er online og kan kommunikere på kryds og tværs! Eller kan de?

Wi-Fi fungerer ved hjælp af radiobølger, som kan have svært ved at trænge gennem armeret beton og metalkonstruktioner – og i øvrigt kan være ret uforudsigelige. Så kan det være nødvendigt at have kabelforbindelser mellem router-ne, men dette kan nogle gange klares ved at udnytte hjemmets eksisterende strømnet. Hvordan er også beskrevet i artiklen ”Mesh + kabel” i Alt om DATA 2/2018.

Kobberkabler i strømnettet er selvfølgelig skabt til brugsstrøm med en frekvens på 50 Hz, men de kan også overføre højere frekvenser i området mellem 1 og 40 MHz. Man skal blot have en PLA (Power Line Adapter) til at føde strømnettet og endnu en boks til at trække datastrømmen ud igen til brugerne.

Devolo begyndte at sælge PLA’er i de tidlige 00’er, og firmaets produkter er stille og roligt blevet finpudset, så de kan følge med mange Wi-Fi- og LAN-løsninger – både i fart og stabilitet.

Se også:  Netgear Nighthawk XR1000 [TEST]: Formel 1-router til de sejeste gamere
G.hn – endnu en ny standard

International Telecommunications Union står bag standarden G.hn, som skal efterfølge dLAN (HomePlug AV2) og skabe bedre vilkår for det eksplosivt voksende udvalg og antal af smarte enheder i alverdens hjem.

Devolo mener at være den første europæiske leverandør af teknologi, som er baseret på andengenerations G.hn-chips. De to vigtigste fordele ved G.hn i forhold til dLAN er en fordobling af den teoretiske båndbredde til 2,4 Gbps og en rækkevidde på op til 500 meter.

G.hn-teknologien er foreløbig tilgængelig i fire Magic-produkter, der kan fås med hastigheder på 2,4 Gbps (Magic 2) og 1,2 Gbps (Magic 1) samt med trådløs og kablet opkobling. Vi har testet en komplet Magic 2 Wi-Fi multirum-pakke til en vejledende pris på 2399 kroner. Den består af en LAN-adapter, som skal fødes af internetudbyderens modem, og to Wi-Fi-adaptere.

Store bokse

Magic-enhederne skal sættes i hver sin stikkontakt, og som de fleste andre PLA’er har de en integreret stikdåse, så man ikke kommer til at mangle et udtag. De nye Devolo-enheder er dog så store, at de kan være sværere end normalt at placere i en stikdåse sammen med andre netstik og strømforsyninger, og især Wi-Fi-enhederne kan brede sig over to udtag, der sidder tæt ved siden af hinanden. Det anonyme design uden synlige antenner er ikke decideret grimt, men det pynter nu heller ikke i et pænt hjem. Synes vi.

Se også:  Lynhurtigt internet overalt: Ny mobilrouter med 5G og Wi-Fi 6
Ingen synlige kabler i dette moderne, opkoblede hjem og heller ingen blæret router med strittende antenner. Internetforbindelsen foregår via stikkontakten på væggen (i den røde ellipse).

Ingen synlige kabler i dette moderne, opkoblede hjem og heller ingen blæret router med strittende antenner. Internetforbindelsen foregår via stikkontakten på væggen (i den røde ellipse).

Hver af de to Wi-Fi-enheder har to LAN-porte til opkobling af gadgets uden trådløs teknologi, eksempelvis desktop-computere samt ældre ”smarte” fjernsyn og disc-afspillere.

Bøvlet installation og software

”Hvis noget kan gøres enkelt, hvorfor så ikke komplicere det?” Sådan lyder et gammelt ingeniør-mantra, som vist stadig gælder i Devolos udviklingsafdeling.

Vi er vant til, at den medfølgende trykte vejledning til et PLA- eller mesh-produkt er et visitkort, som fortæller, at man skal downloade en app og følge anvisningerne på skærmen.

I et følgebrev fra Devolos repræsentant bliver vi bedt om at være opmærksom på informationen i den medfølgende installa-tionsvejledning, hvorefter der står, at systemet installeres automatisk. Javel. Vejledningen er på 48 sider og 7 sprog – tysk, engelsk, fransk, hollandsk, spansk, portugisisk og italiensk. Vi skal helt frem til side 16, før vi får at vide, at mesh-opkobling er en option, som kræver yderligere handlinger. Jamen, det er da netop mesh, som gør multirum-pakken interessant!

Devolo Magic 2 Wi-Fi Multirum-kit
  • Ydelse
  • Rækkevidde
  • Brugervenlighed
  • Features
  • Pris
3.5

Devolo Magic 2 Wi-Fi Multirum-kit

»Devolo Magic 2 Wi-Fi er den mest kraftfulde Power Line Adapter-løsning, som Alt om DATA til dato har testet. Selv under mindre ideelle forhold kan firmaets Wi-Fi Multirum-kit forsyne et hjem i flere etager med internet og streaming via strømnettet, så armeret beton og metal bliver en mindre udfordring end normalt med et trådløst eller LAN-kablet system. I mange danske hjem vil en kraftig router eller et mesh-system imidlertid kunne løse den samme opgave – med mindre bøvl end Devolos forvirrende, fremmedsprogede menustruktur og brugerflade.«

Pris: 2399 kr.; Ekstra enheder:
– LAN: 599 kr.; Wi-Fi: 999 kr. –
Produkttype: Dual-Band Wi-Fi-system med PLA-teknologi
Processor: Ikke oplyst
Hukommelse: Ikke oplyst
Båndbredde: PLA: Op til 2,4 Gbps; Wi-Fi: Op til 867 Mbps/5 GHz
Frekvensbånd og protokoller: 2,4 GHz, 5 GHz, 802.11ac + gæstenetværk
Antenner: 4 interne/enhed
Porte: Wi-Fi: 2 x 1 Gbps LAN; LAN 1 x 1 Gbps WAN
Mål (B x H x D): Wi-Fi: 76 x 152 x 40 mm; LAN: 66 x 131 x 40 mm
Energiforbrug (uden trafik/speedtest): System: 20/25 W

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Mesh
router
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S