Home » Internet » Det virkelige liv er digitalt
Det virkelige liv er digitalt

Det virkelige liv er digitalt

Share

Hele vores liv ligger efterhånden på computeren og på nettet. Det er utrolig smart, men hvad når det går galt?

I dagens digitale samfund er folk blevet mere og mere begejstrede for sociale medier og for altid at være til stede online. Men hvad er det lige, der er ved at ske? Er folk ved at bytte deres rigtige liv ud med et virtuelt liv?

Vi ser i dag, hvordan folk flytter mere og mere online. Folk bruger oceaner af tid på at være til stede på Twitter, MySpace, Facebook og lignende onlinemedier. Jeg skal absolut ikke gøre mig selv for god i den sammenhæng, men det er da skræmmende ikke?

Men så skræmmende det billede måtte være, så er det faktisk langt fra det værste billede, jeg kan male. Nok er det skræmmende, at folk altid er online, men det, der virkelig skræmmer mig, er, at hele folks liv i dag er digitalt.

Hele livet ligger online

Jeg har lige været på en sikkerhedskonference, og der hørte jeg et par kommentarer fra en brugerundersøgelser, der virkelig skræmte mig. En af dem kom fra en engelsk dame, der lige var flyttet. Da hun stod udenfor sit nye hus, kiggede hun på den enorme flyttevogn, der holdt ud for huset. Den indeholdt alle hendes ting, møbler, tæpper, lamper, husgeråd og så videre. I sin hånd holdt hun en lille taske med sin computer, hvorpå alle hendes billeder, dokumenter, musik og hendes login til hendes bank lå.

Se også:  Libra: Alt du skal vide om Facebooks nye penge

Hendes umiddelbare tanke var, at hun hellere ville miste hele flyttevognen med alle sine personlige ting, end sin taske med computeren: »Hele mit liv lå jo på den«. Er vi da ved at blive et digitalt folkefærd, hvor hele vores liv ligger digitalt?

Det er nok mere et retorisk spørgsmål end et egentligt spørgsmål, som kræver et svar. For ja, vi ER ved at blive digitaliseret i hoved og hale, så hele vores liv ligger online.

På mange måder gør det livet langt lettere for os, men samtidig gør det også vores liv langt mere udsat, potentielt problemfyldt og ikke mindst farligt.

De offentlige instanser har haft held til at flytte vores informationer online. Vi laver vores selvangivelse på nettet. Vi retter vores personlige og følsomme oplysninger på skat.dk, på vores online-bank eller lignende steder.

Vi bruger rask væk vores kreditkort online, og vi gemmer alle vores billeder, regnskaber, dokumenter og lignende på vores computer. Der er ingen tvivl om, at det sparer plads i hjemmet. Jeg husker stadig de hyldemeter af mapper, jeg havde for et par år siden. Mapper der indeholdt udskrifter fra banker, realkreditselskaber, forsikringsselskaber, fotografier og kopier af breve og attester, jeg havde sendt til andre rundt om i landet.

På den måde er livet blevet lettere for os, og det ER da en stor lettelse, at vi kan sende og modtage informationer over nettet.

Se også:  Pas på når du deler feriebilleder på Facebook: Her er 4 gode råd

Hvad der kan gå galt…

Men hvad så når det går galt? Og det vil gå galt – eller rettere – det går galt allerede i dag. Her forleden blev jeg ringet op af et familiemedlem med en defekt computer, det var ikke noget nyt, men problemet her var, at hun ikke kunne tænde for computeren. Serviceafdelingen havde så fortalt hende, at hun godt kunne aflevere den til service, men at hun skulle tage backup af den først, for de slettede som standard altid harddisken.

Udover det helt absurde i, at hun bliver bedt om at tage backup fra en computer, hun ikke kan tænde, så præsenterer situationen et andet problem; nemlig hendes online-liv. Alt ligger på hendes computer. Alle billeder hun har taget, alle dokumenter hun har skrevet, og alt hun i øvrigt har fundet på nettet.

Jeg er glad for mine digitale billeder, for at alle mine bankudskrifter nu ligger i min e-bank, for at eposthuset eksisterer, og for at mine hylder nu kan fyldes med andre ting end mapper med papirer.

Men at hele mit liv ligger online, og at min computer pludselig bliver vigtigere end alt andet i mit hus, det skræmmer mig fra vid og sans.

Men hvad mener du? Er den digitale fremtid kun god, er den virkelig ond eller noget helt andet? Skriv din mening i kommentarfeltet herunder.

[pt id=’2007233′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Lars Bennetzen chefredaktør”‘]

Lars Bennetzen, chefredaktør


TAGS
backup
Facebook
Online

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S