Home » Software » En ren computer
En ren computer

En ren computer

Share

Norton var de første med et produkt, der kombinerede sikkerhed og pc-stabilitet i deres 360. Men nu er Kaspersky kommet på banen med et tilsvarende produkt, Kaspersky Pure, og det minder godt nok meget om konkurrenten

Det må ikke være let hele tiden at være i baghjulet af et firma som Symantec. Med deres Norton-produkter har de godt og grundigt fast i slutbrugermarkedet. Kaspersky kæmper dog en brav kamp og har faktisk altid haft nogle rigtig gode produkter.

Nu har de sendt et nyt produkt på gaden, Kaspersky Pure, der er en klokkeklar konkurrent til Norton 360. Kaspersky Pure har både sikkerhed, backup og forældrekontrol indbygget, så på den måde minder det meget om konkurrenten.

Her på redaktionen velkommer vi konkurrence og så med forventning frem til at teste endnu et godt produkt fra den russiske sikkerhedsvirksomhed.

En sølle kopi

Men lad det være sagt med det samme – vi kunne ikke slippe følelsen af, at det, vi sad med her, var en sølle kopi af et i øvrigt rigtig godt produkt. Nu er denne test ikke en sammenligning, men da vi tidligere i dette blad har kigget på Norton 360, var det svært ikke at skele lidt til, hvad vi havde set der.

Pure har en hovedskærm, der er delt op i fire områder. Først den deciderede beskyttelse, så backup-delen og forældrekontrollen og endelig »Security+«, det område, hvor programmet skulle skille sig ud fra de andre.

Se også:  Bliv advaret hvis dine webkonti hackes

Vi kiggede kort ind under den almindelige sikkerhed. Her var alt, som vi forventede det – og i vanlig Kaspersky-stil. Vi kunne se og indstille vores beskyttelse, og vi kunne køre programmer i en »sandbox«, så intet ondt kunne ske vores computer. Den feature så vi første gang i sidste version af Kaspersky Internet Security, og den er vi stadig begejstrede for.

Som med andre Kaspersky produkter kan det være svært at komme ned og lave finjusteringer af programmet, men netop dette produkt, der henvender sig til novicen udi sikkerhed, er det faktisk rigtig godt.

Samtidig er det også godt, at der for den pilfingrede stadig er muligheden for at finjustere programmet.
Sikkerhedsdelen indeholder både antivirus, firewall, antispam, antimalware og meget mere. Her manglede vi ikke umiddelbart noget.

Men da vi kiggede nærmere på backup-delen af programmet, måtte vi se den første skuffelse i øjnene. Hvor andre programmer har en mulighed for online-backup med, var den mulighed ikke her. Eller rettere – det var den, hvis du selv havde en ftp-server eller et netværksdrev til rådighed.

Der var ikke indbygget en online-backup i programmet. Det var en skam – for netop denne type produkt til novicen, bør gøre det så let som muligt at lave backup af computeren.

Forældrekontrollen var rigtigt god. Vi kunne bestemme, hvor meget internettet måtte bruges, om der var bestemte sites, som ikke måtte besøges, vi kunne blokere for at downloade bestemte typer filer og meget mere. Her skal Kaspersky have ros – den del var god, nem at overskue og med rigtig mange indstillingsmuligheder.

Se også:  De bedste gratis programmer lige nu

Alt det ekstra

Nu gik vi så ned til »Security+«, som var det, der skulle hæve dette program over standarden. Men vi blev altså lidt skuffede. Under »My System Tune-Up« kunne vi optimere vores browser, tjekke Windows for problemer (meget rudimentært), slette data sikkert og oprette en sikkerhedsdisk. Ikke noget at råbe hurra for. Vi havde forventet en mere gennemgribende optimering af vores computer.

Derudover var der en password-manager, der kunne håndtere og generere passwords for os, og vi kunne kryptere data, hvis det var vores lyst.

En meget fin ting var dog Kasperskys virtuelle tastatur. Ved at bruge det blev vi sikrede mod at en keylogger opfangede vores kodeord, og – det ville heller ikke hjælpe at tage skærmbilleder af det virtuelle tastatur, for alle skærmbilleder ville bare blive sorte. Så der skal lyde lidt ros.

Kaspersky er godt på vej med Pure, men de mangler stadig noget. Det virker stadig som en sølle kopi af Norton 360, og det er Kasperskys produkter faktisk for gode til at lide under. Så kom ind i kampen igen Kaspersky – vi ved, I kan.


Kaspersky Pure
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
3.5

Alt om DATA siger

Kaspersky Pure er som sådan et udmærket produkt. Men det minder alt for meget om Norton 360 uden at tilføje noget nyt, og så er det alt for dyrt i forhold til funktionaliteten.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
kaspersky
Pure
sikkerhed
software
Stabilitet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S