Home » Grafikkort » Det umulige grafikkort
Det umulige grafikkort

Det umulige grafikkort

Share

Det sker ikke så ofte, at vi får et produkt, vi totalt opgiver, men det var tilfældet med det nye HIS-grafikkort, Radeon HD 7750

Grafikkort har haft en tendens til at vokse over de seneste par år, men fra tid til anden dukker der alligevel grafikkort op, som ikke er så voldsomme. Det nyeste grafikkort fra HIS, Radeon HD 7750, hører til blandt de små grafikkort, dog uden at det umiddelbart er et afkræftet et af slagsen.

Det er baseret på AMD HD3D-teknologien, har 1GB gddr5-hukommelse og understøtter pci-e 3.0.

Gpu-designet er baseret på 28 nm gcn-arkitekturen, hvilket skulle sikre en lynhurtig behandling af grafiske data og dermed give et hurtigt grafikkort.

Høje forventninger

Vi har tidligere, med gode resultater, testet grafikkort fra HIS, så med gode specifikationer og tidligere erfaringer in mente så vi frem til, hvad dette grafikkort kunne gøre for vores computer.

Testcomputeren var allerede udstyret med et HIS-grafikkort, en større, men også ældre Radeon HD-model. Så vi forventede, at installationen ville forløbe helt uden problemer.

Der var da heller ikke nogen problemer i den rent fysiske udskiftning af grafikkortene, og ganske som forventet så startede computeren op i 800×600, da den endnu ikke kendte grafikkortdriveren.

I pakken var der så ikke en driver, selvom der står på indpakningen, at der skulle følge en med. Det fik os nu ikke til at fortvivle. Vi surfede en tur forbi AMD’s hjemmeside og hentede det værktøj, der automatisk skulle identificere grafikkortet og hente såvel Control Center samt nyeste grafikdriver.

Hurtigt blev grafikkortet identificeret, og Control Center, der indeholder driveren, blev hentet ned.

Det var en download på ikke mindre end 158MB, så det tog lidt tid. Herefter gik installationen automatisk i gang, men da den var afsluttet, skete der ikke mere. Vi havde stadig standard-vga-opløsning på skærmen, og en genstart af computeren betød bare, at Control Center fejlede på grund af manglende driver.

Vi forsøgte flere gange at hente driveren, men uanset hvad vi gjorde, så blev driveren tydeligvis ikke installeret.

Manuel installation fejler også

Vi gik derefter over til manuel installation af driveren. Vi kunne sagtens finde driveren, ja faktisk havde vi to, og ifølge oplysningerne, de gav, skulle de passe til vores grafikkort. Men hurtigt fik vi beskeden om, at driveren ikke passede til vores version af operativsystemet.

Nu blev vi virkelig forbløffede. Vi havde hentet en version af driveren, der passede til grafikkortet, og vi havde flere gange sikret os, at den også passede til vores Windows 7-64bit-system. Det sidste vi tjekkede, var, om software og driver også passede til vores danske Windows 7, og igen var svaret bekræftende. Softwaren passede til dansk.

Hermed stoppede vores test af HIS Radeon HD 7750. Efter næsten to timer måtte vi kaste håndklædet i ringen. Ikke mindst fordi AMD’s hjemmeside med support pludselig holdt op med at svare. Så selvom vi virkelig gerne ville have testet kortet, så måtte vi konstatere, at det ikke blev til noget i denne omgang.


HIS Radeon HD 7750
  • Ydelse
  • Features
  • Pris

Alt om DATA siger

HIS laver normalt gode grafikkort, men der er noget helt galt med denne inkarnation. Om fejlen ligger i AMD’s driver eller i grafikkortet, kan vi ikke sige, men det er ikke o.k., at installationen i den grad fejler.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
gpu
HIS
Radeon

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S