Home » Underholdning » Det ultimative sportshjem
Det ultimative sportshjem

Det ultimative sportshjem

Share

2021 bliver et år i sportens tegn, så du skal måske opgradere dit udstyr for at få det hele med – og i højeste kvalitet. Vi gennemgår elektronikken punkt for punkt 

Sommeren er pakket med sport – EM i fodbold, de Olympiske Lege, Tour de France, Ryder Cup og Wimbledon. Vil du opleve noget af alt dette, kan det være en fordel at opgradere hjemmets elektronik, så du får begivenhederne serveret i bedste kvalitet. Hvis du slet ikke interesserer dig for sport, kan du alligevel få en masse fif her til bedre film- og musikoplevelser. 

Omdrejningspunktet for sport i hjemmet er selvfølgelig tv’et. En god skærm til sport har masser af lys, bred betragtningsvinkel og er i stand til at afvikle hurtige bevægelser uden slør. Det vil sige høj opdateringshastighed.

OLED-tv’ene giver alt andet lige de bedste billeder, men den mere traditionelle LED-teknologi kan også noget i dag – under betegnelser som eksempelvis QLED og mini-LED. De kan levere næsten ligeså mættet gengivelse af billedernes sorte områder som OLED, og du får med HDR-teknologien en flot, dynamisk farvegengivelse. 4K, Wi-Fi og smart-tv er standard i nye tv-modeller. De understøtter apps med mulighed for at installere endnu flere apps fra tv-stationer med masser af sport. 

Optimer lyd og billede 

Desværre er lyden i de flade tv-skærme ikke optimal. Vil du mærke tilskuerjublen, næsten som du sad på stadion, og opnå gode kommentatorstemmer, kræver det, at du supplerer med et lydanlæg eller eventuelt en lydbar.

Se også:  Samsung løfter sløret for nye tv'er med solenergi og Neo QLED-teknologi

I dag er selv slanke, minimalistiske lydbarer i stand til at forbedre lyden i skærmen ganske betragteligt. Vores testere var for eksempel ret begejstrede for JBL 5.0 Multibeam, som blev anmeldt i AOD nummer 7, og i dette nummer finder du en duel mellem en lydbar og et ægte surroundanlæg (som giver endnu bedre lyd. men er sværere at indrette sig med). Nogle lydbarer har egen trådløs subwoofer, hvilket kan være praktisk, da du slipper for ledninger. En subwoofer vil vi anbefale i de fleste tilfælde, så du får de dybe frekvenser gengivet tilpas kraftigt – det vil du også have glæde af, når du ser film.

Få det store overblik

Udvalget af kanaler og tjenester er enormt, når det handler om at se sport. Du kan få et overblik over, hvem der sender hvad, med en app som TVsporten.dk. Rettighederne til en begivenhed kan også skifte, så tjek på for eksempel https://digitalt.tv/sportsrettigheder/. 

Ikke alle tv afvikler alle apps. Nogle tv-modeller er blevet for gamle, og nogle udbydere kræver en ekstern enhed såsom en tv-boks. Det sidste er tilfældet, hvis du abonnerer på en tv-pakke via kabel, for eksempel fra YouSee. Med deres tv-bokse kan du også optage, hvis du ikke lige er hjemme, når kampen fløjtes i gang. 

Eksempelvis koster YouSees grundpakke med tv-boks fra 309 kroner om måneden. Her får du DR’s kanaler og TV2, som begge sender sport, men ikke alle begivenheder. Vil du selv sammensætte din pakke med dedikerede sportskanaler såsom SportUltra HD og TV3 Sport, koster det 499 kroner om måneden.   

Sport i flere rum

Mange udbydere har apps til smartphone og tablets, så du kan tage sporten med dig. Sørg for, at enheden har en god, hurtig processor og en ordentlig, klar skærm, så touren ikke bliver en bleg, hakkende oplevelse, hvis du må stå i køkkenet med en mindre skærm, mens du forbereder aftensmaden.

Se også:  Sony ZH8 75" [TEST]: Gigantisk 8K-tv udgør en komplet hjemmebio

Investerer du i en Google Chromecast eller Apple TV, kan du sende indholdet videre fra en mobil enhed til en tv-skærm for at få et større billede. Begge løsninger kobles til tv-skærmen eller en receiver og findes i udgaver med knivskarp 4K og lækker HDR, men dit tv skal understøtte formaterne for at få gavn af det.

Mens Chromecast modtager indhold via ”casting”, modtager Apples tv-boks indhold trådløst via AirPlay, men kan også håndtere apps. Vær opmærksom på, at ældre Apple TV-enheder ikke understøtter for eksempel apps som DR TV, Europort Player og TV2 Play. Du skal også have en god internetadgang. Google anbefaler en forbindelse med minimum 20 Mbit/s for at caste indhold i 4K. 

TAGS
Hjem
sport
tv
udstyr

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S