Home » Mobiltelefon » Det store comeback
Det store comeback

Det store comeback

Share

Her er et nyt og originalt bud på, hvordan en smartphone skal fungere i 2012

Spændingen var stor forud for lanceringen af Nokia Lumia 800. Kunne Nokia præstere et comeback og erobre en nødvendig førerposition på smartphone-markedet? Og kunne Microsoft, som står bag styresystemet i Lumia, Windows Phone, udnytte Nokias store satsning til at få en fod indenfor på dette ekspanderende område? Og ikke mindst: Er dette en smartphone, vi forbrugere reelt har brug for?

Lad os tage nyheden fra en ende af: Lumia 800 ligger godt i hånden. Designet er simpelt. Tænd- og volumeknapperne i højre side af telefonen sidder perfekt, så du kan nå dem med tommelfingeren – uanset om du snakker i telefonen eller kigger på skærmen, mens du holder den i højre hånd.

Lumia 800 er beklædt med solid plastic, helt uden samlingspunkter, mens skærmen er lavet af bundsolidt Gorilla Glass, hvilket samlet set sikrer, at telefonen ikke falder fra hinanden, hvis du taber den. Lumia 800 har en forholdsvis lille 3,7” AMOLED-skærm, med 480×800 pixels i opløsningen 252 ppi. Dermed ligger billedkvaliteten et stykke under iPhone 4S.

[pt id=’2020263′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Nokia Lumia 800 fås i tre forskellige farver og den kan vende billedet som andre smartphones.”‘]

Nokia Lumia 800 fås i tre forskellige farver, og den kan vende billedet som andre smartphones.

Prisen er attraktiv

Nokia har fra starten villet erobre mainstreamforbrugeren – ikke first-moveren, som jo allerede har en smartphone. Det ses på prisen, som er meget attraktiv, cirka 3.900 kroner, hvilket gør Lumia 800 væsentligt billigere end iPhone 4S.

Se også:  Nu er Huaweis mobiler helt fri af amerikanske komponenter

Styresystemet kan dog noget, som konkurrenterne, iOS og Android ikke kan. Når du aktiverer telefonen, bliver du mødt af store, flotte og dynamiske ikoner – fliser eller tiles kaldes de – i en lang liste, som du kan scrolle op og ned ad med fingeren. Fejer du fingeren til venstre på skærmen, kommer du ind til kontrol- og indstillingsmenuerne, hvis ikoner er mindre og statiske i udseendet.

Det er nemmere og mere komfortabelt at navigere rundt i end med Android og iOS, fordi alle de foretrukne ikoner i Windows Phone ligger på forsiden, og du kan med et kortvarigt tryk på et ikon rykke det højere op eller længere ned ad listen, mens de sekundære ikoner findes på en underside. Windows Phone giver et bedre overblik over apps og funktioner end de konkurrerende styresystemer.

Se også:  OnePlus 7 Pro på knaldtilbud - brug denne kode

Kendte Windows-programmer

Windows Phone giver også adgang til en række af softwareudviklerens velkendte programmer såsom Office 365 (Excel, Word og Outlook i ”skyen”), Zune og Xbox Live, der følger med i softwarepakken.

Desværre er Windows Marketplace lettere øde i skrivende stund. Mens Apples App Store og Android Market svømmer over af titusinder af apps, kan man godt mærke, at Windows Marketplace lige skal til at i gang.
Kameraet er middelmådigt, selvom du kan tage billeder i 8-megapixels opløsning. Billederne har det med at blive lidt for mørke, og detaljegraden halter.

Apples afdøde idemand Steve Jobs sagde om sine bedste produkter, at de slog en bule i universet. Gør Lumia 800 det? Nok ikke helt. Men hvor er det befriende at kunne byde velkommen til en seriøs systemkonkurrent på det hidtil så dualistiske smartphone-marked. Og så med et produkt, der ikke er en efterligning af iPhone, men et nyt originalt bud på fremtidens mobil.

Specifikationer

Processor:1,4 GHz Qualcomm
WiFi: 802.11 b/g/n
Skærm: 3,7” AMOLED, Corning Gorilla Glass (480×800 pixel, 252 ppi)
Kamera:8 megapixel
Ram: 512 MB
Lagerplads: 16 GB
Dimensioner: 117x61x12 mm
Vægt: 142 gram

DATATID MENER:

Nokia er igen kampklar med en gennemtænkt og prisattraktiv smartphone.


Nokia Lumia 800
  • Pris
4
Sending
User Review
0 (0 votes)
Her er den bedste dagspris på Nokia Datakabel CA-190 CD - Originalt
TAGS
Nokia Lumia
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S